Споменът за дебютанта Аслан Карацев, който достигна до полуфинал на

...
Споменът за дебютанта Аслан Карацев, който достигна до полуфинал на
Коментари Харесай

Квалификантите, които да следим на Australian Open 2023


Споменът за дебютанта Аслан Карацев, който доближи до полуфинал на Australian Open 2021 е към момента свеж. Да не приказваме за загатна от постигнатото от Ема Радукану на US Open през същата година. Това са единствено два от образците, които ни демонстрират, че квалификантите в шампионатите от Големия шлем не са за подценяване и могат да поднесат сензации.

Бренда Фрухвиртова
 UTS Live - Fruhvirtova

Няма по какъв начин да не стартираме с момичето, трансформирало се в петия най-млад тенисист в главната скица на Australian Open – 15-годишната Бренда Фрухвиртова преодоля трите кръга на квалификациите. Макар и единствено на 15, след осемте ITF купа през предишния сезон сега тя е №135 в света. Според мнозина тя е бъдеща суперзвезда в спорта. Двубоят с Александра Саснович ще бъде забавен.

Това ще е и първият случай, в който двете сестри Фрухвиртови ще бъдат дружно в шампионат от Големия шлем. 17-годишната Линда получи непосредствено място в главната скица.

Сара Бейлек
 Why we should expect a big rise from teenager Sara Bejlek

Списъкът с невероятните чешки тийнейджърки продължава с 16-годишната Сара Бейлек. В квалификациите тя в профил поставената под №1 Алиша Паркс. Тя е втората най-млада в топ 200. При нея купите през 2022-а бяха три като две от тях бяха на шампионати с награден фонд 60 хиляди $. Това ще е второто ѝ присъединяване в съществена скица в Шлема, откакто на US Open също преодоля квалификации. Очаква я мач с шампионка от „ мейджърите “ – сънародничката ѝ Барбора Крейчикова.

Коко Вандеуей
 Charleston: Vandeweghe bests Gasanova for 1st WTA clay win since 2018

Вандеуей  е в много по-различна позиция от Фрухвиртова и Бейлек. На 31 американката е някогашна представителка на топ 10 и полуфиналистка от Australian Open. След многочислени проблеми с травми, от 2019-а насам тя последователно се пробва да се завърне към позициите, на които беше. През 2022-а игра четвъртфинал в Чарлстън и завоюва WTA 125 шампионата в Конкорд – първи трофей за нея от 6 години. В квалификациите загуби единствено един сет, а в първи кръг я чака Анхелина Калинина.

Джери Шанг

17-годишният Шанг ще бъде най-младият тенисист в главната скица при мъжете. Той е част и от рекордната численост от трима китайци в шампионата.

В квалификациите младежът победи трима по-високоранкирани тенисисти, измежду които и ветеранът Фернандо Вердаско.

В дебюта си в главната скица негов противник ще бъде №74 в света Оскар Оте.

Олексий Крутих
 Krutykh made his Australian Open debut with a confident victory - Athletistic

На 22 години Олексий Крутих тихомълком направи невероятна крачка в развиването си през 2022-а. От №400 преди година сега той е №188 след две извоювани Чалънджър трофеи.

Дори присъединяване в квалификациите бе дебютно за него на това равнище, само че това не му попречи да в профил мощни противници като Стефан Козлов, Джанлука Магер и Денис Кудла. За родения в Киев тенисист следва мач против Диего Шварцман.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР