Спокойствие преди местните избори няма как да получи, по-скоро премиерът

...
Спокойствие преди местните избори няма как да получи, по-скоро премиерът
Коментари Харесай

Политолог: Президентът се изживява като независим властови център

Спокойствие преди локалните избори няма по какъв начин да получи, по-скоро министър председателят Денков се надява на някакво успокоение в Народното събрание. Дали ще му се случи?! По-скоро не. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria политологът Любомир Стефанов в коментар за напрежението сред изпълнителната и президентската власт.

Според Стефанов „ президентството няма да се държи обичайно “.

 
Радев се изживява като самостоятелен властови център, а не като знак на единството на българския народ.
Любомир Стефанов, политолог

Относно обявеното през вчерашния ден гражданско придвижване „ Трети март “, политологът счита, че президентът търси метод за тества настройки. „ Може би от ден на ден му се желае да бъде самостоятелен политически водач, който да има поддръжка и законно да взе участие в надпреварата “, сподели той.

Любомир Стефанов дефинира като „ излишно напрежение и отклонение на политическа сила “ дебатът за смяна на националния ни празник от 3 март на 24 май. По мнението му е „ прекомерно “ да се случи и с смяна в Конституцията. „ Това е дълъг развой, който би трябвало да се премисли съществено “, уточни той.

Според него държавното управление няма по какъв начин да се разпадне в този момент, тъй като „ има огромни цели “.

Не считам, че загубата на София и Пловдив ще бъде трагична, не виждам сила в Политическа партия, с цел да завоюва регионалните градове. Нека бъдем реалисти – да спечелиш кмет, не е да спечелиш града. Ако нямаш общинския съвет, е все едно бягаш на един крайник, счита Стефанов по отношение на локалния избор в края на октомври.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР