Спокойно започна и продължава да бъде изборният ден в страната

...
Спокойно започна и продължава да бъде изборният ден в страната
Коментари Харесай

Изборният ден протича без сериозни нарушения

Спокойно стартира и продължава да бъде изборният ден в страната и чужбина.

Към 11 часа изборната интензивност е 8,68%. За съпоставяне с изборите на 14 ноември, тя е с малко по-висока - към същия час предходната неделя изборната интензивност е била 8,62%, заяви представителят на ЦИК Росица Матева.

Към 11 часа най-ниска е изборната интензивност в Кърджали, където са дали своят вот 4,41 % от имащите право на глас, а най-висока е във Враца - 11,84%. Над 11 % е и във Видин, Смолян и Ямбол.

Към този час 19 машини са отказали да работят. Вчера стопираха 6 устройства. Основните проблеми са с принтерите на машините, имало е проблеми и с екраните. Други устройства са спрели да работят, тъй като не са били включени в електрозахранващата мрежа и откакто е свършила батерията, гласоподаване е било прекратено. Има и машини, за които не са открити картите за гласоподаване, които през вчерашния ден са били в секционната изборна комисия, само че през днешния ден ги няма по неразбираеми аргументи, за това там е преминато към книжен избор.

Общо 7 са жалбите и сигнали, постъпили в ЦИК към този миг. Три от тях са за гласоподаватели, които на 14 ноември са били отвън страната, подали са заявки да гласоподават. Сега към този момент са у нас, само че защото са в описите на заличените лица са имали проблем да бъдат позволени.

В чужбина главните проблеми са свързани с отсъствие на членове на комисии, поради позитивни проби за ковид, само че те са били заменени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР