Спокойно, топло за ноември и почти без валежи ще е

...
Спокойно, топло за ноември и почти без валежи ще е
Коментари Харесай

Времето до 20.11.: Топло за ноември и почти без валежи

Спокойно, топло за ноември и съвсем без превалявания ще е времето до 20-и, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, показана през днешния ден от метеоролога Анастасия Стойчева пред Българска национална телевизия.

Сутрините ще останат по-хладни, поради изстиването през по-дългата към този момент нощ. От през днешния ден температурите ще стартират последователно да се намаляват. Тази заран да вземем за пример са регистрирани към 0 градуса. Толкова са били да вземем за пример в Кнежа в 6 ч.

През идващите 15 дни най-ниските температури ще бъдат сред 0 и 5°, по-високи по Черноморието, а най-високите - сред 20 и 25°.

" Хубавото време, което ни обезпечи октомври, пък и началото на ноември, е с помощта на една антициклонална област на североизток от нас. При нас поради нея към момента не могат да се образуват тежките инверсии, присъщи за декември и януари - изясни Стойчева. - В Западна Европа тази есен, с превалявания, ниски температури и вятър, е надалеч по-различна, в сравнение с в Източна Европа. Така ще се задържи ситуацията и през идващите няколко дни. Температурите ще са до към 20 градуса. От ден в ден те ще се намаляват, до края на седмицата те ще са в интервала 13-18 градуса. Сравнително високи температури. "

Ноември е месец с много " шарено " време през годините - оптималните температури са достигали и до 25 градуса, и до минус 20 (1993 г.)

От плътната, ниска облачност в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще има ръмежи, напълно слаб дъжд, само че нищо съществено като количества. " Октомври беше без никакви превалявания в доста региони, не се чака да преодолеем тази рецесия с преваляванията и през първата половина на ноември ", сподели Стойчева.

Докато юни и юли бяха доста валежни - натрупахме количества съвсем за година, от август е съвсем без превалявания, с температури над нормата.

" За страдание, превалявания със стопанско значение до към 20-и не се виждат. Едва през последните дни на ноември - 24-и, 29-и ще има валежи. Засега те не могат да бъдат оценени като количество. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР