Спокойно се очаква да протече изборният ден в Пазарджишко. Каквато

...
Спокойно се очаква да протече изборният ден в Пазарджишко. Каквато
Коментари Харесай

Спокоен вот, но с трудни за прогнозиране резултати очакват в Пазарджик

Спокойно се чака да протече изборният ден в Пазарджишко. Каквато беше и предшестващата го акция. Кандидатите за кметското кресло в града са 12, само че все пак оспорваната битка за националното доверие протече без изстъпления и с малко тъжби, главно за незначителни нарушавания на изборното законодателство. Броят им не е рекорден - през 2007 година кандидатите за поста са били 13.
Макар да се очакваше, че локалният избор ще провокира по-силен интерес у електората, това досега не се усеща. Много от хората даже не знаят защо ще се гласоподава. Все отново се чака по-висока изборна интензивност в сравнение с парламентарните избори - към 40%. Новото спрямо предишни избори е, че всяко село от Пазарджишка община ще си избира властник - няма да има наместници.

При толкоз доста кандидат-кметове балотажът е доста евентуален. Засега единствената по-сигурна прогноза е, че в него ще взе участие досегашният кмет, само че кой ще продължи на втори тур като негов конкурент, е противоречиво. За пръв път по време на акцията не бяха изнесени никакви надеждни резултати от социологически изследвания, а оповестените са с много спорна информация и будят подозрения, че са манипулативни.

Чуйте повече по тематиката от ръководителя на Общинската изборна комисия в Пазарджик юрист Антони Върбев, с него беседва Тина Соколова:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР