Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог.

...
Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог.
Коментари Харесай

Нанков: Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог

Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог. Това е съобщил заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков  Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и благоустройството до 31 август 2018 година Той е при посещаване в региона на с. Градево, представен от пресцентъра на Министерството на районното развиване.

Той е ревизирал укрепването на подкопан сектор от пътя Симитли - Разлог. От падналите проливни дъждове през януари повърхностните води са отнесли част от банкета на второкласния път в сектор от 6 месеца.



За обезпечаване на сигурността на придвижване, неотложно е осъществено насипване с секта за подсилване на сектора. Насипът се уплътнява поетапно, с цел да може да се сътвори резистентност на откоса. След привършване на дейностите ще бъдат инсталирани подготвени стоманобетонни детайли за подпиране на насипа, е показал министърът.

Предприетите ограничения са краткотрайни, с цел да се подсигурява сигурността на пътуващите. Възложено е правене на софтуерен план за трайно подсилване на откоса на изкопа на пътя Симитли - Разлог, в региона на с. Градево. Предстои създаване на бордюри с регула за отклоняване на повърхностните води.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и бализи. Движението се реализира в двете ленти без ограничавания. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация.



Николай Нанков  Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и благоустройството до 31 август 2018 година Той е е съобщил още, че за подсилване на свлачището по пътя за Рилския манастир проектантите и инженер-геолозите на компанията реализатор на плана "Автомагистрали " ЕАД оферират да се направи 97 м така наречен тунелна завеса в най-тежката част по продължение на свлачището. Ще се направи тунел с напречни колони, ригели и плоча, с цел да може да работи като контрафорс, когато има тежки срутищни процеси, тъй че да не провокират нарушение на пътя и неговото спиране. Дейностите ще бъдат осъществени без оскъпяване, в границите на утвърждения бюджет за плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР