Спокойно може да се каже, че няма много хора, които

...
Спокойно може да се каже, че няма много хора, които
Коментари Харесай

Думите и фразите, които трябва да забравите през 2021 г.

Спокойно може да се каже, че няма доста хора, които да имат положителни мемоари от 2020 година Освен че тази година ни даде нова вероятност за живота като цяло, тя остави и трайно влияние върху метода ни на връзка. Миналата година понижи способността ни да вършим избори, тъй че е значимо през 2021 година да разтеглим речника си и да заобикаляме думи, които лимитират нашите благоприятни условия, споделя Тере Шорт, коуч и създател на  „ The Words We Choose: Your Guide to How and Why Words Matter. “

„ Подборът на думи в никакъв случай не е бил по-голям. Като изоставим думите, които лимитират изборите ни, и стартираме да използваме такива, които са вдъхновяващи и въздействащи, може да променим метода, по който ще протече 2021 година, създавайки един по-обнадеждаващ път напред “, споделя той.

Ето няколко думи и изречения, които съгласно Шорт би трябвало да заобикаляме:

Ако

Думата „ в случай че “ основава подозрение и неизясненост. В множеството случаи тя може да бъде сменена с „ когато “. „ Прекарахме 2020 година, питайки се дали в миналото още веднъж ще можем да вършим неща, които сме правили в предишното, като да вземем за пример да се здрависваме и прегръщаме. Ще можем още веднъж да вършим тези неща и би трябвало да стартираме да питаме „ по кое време “. За разлика от „ в случай че “ и „ дали “, които носят със себе си тежестта на страховете, „ по кое време “ носи вяра. 2020 беше задоволително несигурна, в този момент е време да бъдем уверени “, споделя Шорт.

Мисля

Думата „ мисля “ също основава усещане на за неустановеност. Когато един водач каже на екипа си, че „ мисли, че компанията може да има по-добри резултати през идващото тримесечие “, той показва липса на убеденост, знание и отговорност – все неща, от които един водач в никакъв случай не би трябвало да има дефицит. Премахнете думата „ мисля “ от речта си и започвайте изреченията напряко от това, което следва.

Достатъчно

Макар че има случаи, когато потреблението на думата „ задоволително “ е задоволително, 2021 година не е миг, в който би трябвало да се задоволяваме с нея. Сега имаме потребност от резултати и достижения, които надминават всички упования. Думата „ задоволително “ носи със себе си концепцията за, за нещо „ което е по средата “, споделя Шорт. „ Тя ни слага в рамките, а ние не можем да си позволим да бъдем ограничавани през 2021 година Имаме потребност от освен това от „ задоволително “.

Може

Хората желаят изясненост и отчетност, а включването на думата „ може “ във вашите фрази не носи нито едното от двете. „ Може “ идва от нерешителност. Ако няма действителна причина за вашата нерешителност, започнете да се изразявате по-решително, изполвайки изречения като  „ Ще го направя “ или „ Ще успеем “.

Доста

„ Доста “ е друга дума, която излишно подкопава вашето изявление. „ Доста съм убеден, че можем да реализираме задачата си “, не оставя у хората възприятие за убеденост. Ако не сте сигурни, че можете да постигнете дана цел, то е по-добре да изразите степента си на нерешителност: „ На 75% съм сигурен, че ще реализираме задачата си “, след което да обясните на какво се дължат тези 25% на подозрение.

Но

Нищо, което сте споделили преди думичката „ само че “ няма значение. Тя постоянно засенчва всичко останало. Заменете „ само че “ с „ и “. „ Когато употребявате „ и “, вместо „ само че “, вие удължавате диалога, вместо да го ограничавате. „ И-то “ основава концепцията, че се движите дружно в позитивна посока “, споделя Шорт.

Нищо не мога да направя по въпроса

Когато употребявате тази фраза вие на процедура поемате ролята на жертва. Устойчивостта, въпреки това, произтича от фокусирането на нещата, които са под ваш надзор. „ През 2020 година ние осъзнахме, че можем да променим метода, по който вършим работим – било то от кое място работим, или по какъв начин работим. Можем да пренасочим фокуса във всяка обстановка. Когато казвате, че „ не можете да извършите нищо по въпроса “, вие сами се отказвате от контрола на обстановката. Фокусирайте се върху това, което можете да извършите “, поучава Шорт.

Не разбираш

Когато казвате на някой „ не разбираш “, вие слагате рамки на връзката и се затваряте от непознатата позиция. „ Всички имаме неповторими прекарвания и доста постоянно мислим, че разбираме нещата най-добре. Тази фраза обаче не ни носи никакви изгоди. Вместо да я изполвате, пробвайте да се поставите на мястото на другия човек. Колективното ни схващане и опит са нещото, кое може да ни тласне напред “, споделя Шорт.

...............

Стефани Воза за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР