Спокойно мина нощта, освен напрежението от коя страна ще дойде

...
Спокойно мина нощта, освен напрежението от коя страна ще дойде
Коментари Харесай

От барикадите: Протестите са началото на революцията към промяната

Спокойно мина нощта, с изключение на напрежението от коя страна ще пристигна полицията. Само преди два дни изживяхме този смут с заграждане със стотици служители на реда. Вчера имаше толкоз доста поръчки от Столична дирекция на вътрешните работи, че палатките ще бъдат изринати. Това сподели за БГНЕС Нели Димитрова от „ Системата ни убива ", която е на блокадата на Ректората.

Според нея полицията не е подхванала дейности поради проливния дъжд през вчерашния ден.

„ Наясно сме, че пристигна ли доста полиция ще би трябвало да отстъпим от позицията си, само че краткотрайно, тъй като отново ще сложим палатковия лагер ", безапелационна е Димитрова и е уверена, че палатките ще бъдат вдигнати, тъй като, по думите й, със случая се е заел и Валери Симеонов.

Попитана дали палатките не може да са по тротоарите и да не се пречи на придвижването, протестиращата сподели, че всички би трябвало да усетят дискомфорт.

„ В момента има поправки на всяка втора улица в София и никой не стачкува. Да не приказваме за поправки, които по-късно не престават с поправки на ремонтите, всички сме наясно. Три месеца хората бяха под карантина, затворени. Защо не стачкуваха тогава. Икономиката тогава безусловно блокира ", разяснява тя.

По отношение на настояванията им и дали са подготвени да правят отстъпка от някое от тях, Нели Димитрова, изясни че след основното им искане, а точно - оставка на кабинета на Бойко Борисов, всичко ще падне като домино, тъй като и Гешев, и Кошлуков, и Цацаров са навързани с него.

Според нея антиправителствените митинги са началото на революцията за смяна.



„ Ако сега не се е изсипал целият народ, то е въпрос на време това да се случи. Септември ни чака криза. Така че хората няма да останат безпределно у дома и да не поддържат митинга ", уверена е майката от „ Системата ни убива ".

Минувач пък сподели, че не поддържа блокадите и желае тяхното унищожаване, тъй като 95% от жителите на града са срещу тях и те не пазят техните претенции.

На барикадата на „ Орлов мост " също е умерено. И там са очаквали през нощта полицията да нахлуе.

„ Вардихме. Бяхме подготвени за нападения, само че нямаше такива. Ако дойдат, ние ще се опитаме с мирни способи просто да не им се връзваме на провокациите и въпреки всичко да се държим дружно един за различен ", съобщи Антон Кирков, който съвсем всеки ден е там и изкарва нощите на основното кръстовище.

Младият мъж сподели, че блокадата в действителност основава дискомфорт за жителите, само че съгласно него има доста благоприятни условия за заобикаляне, както и вид да се премине пешеходно или с колело през блокираните кръстовища, както и че метрото върви.

Попитан каква би трябвало да бъде България - парламентарна или президентска република, той сподели че съгласно него досегашният модел е подобаващ.

30 годишният Кирков сподели, че по барикадите не се спи, а като вазовите хъшове разменят опита от живота и си показват какво би могло да бъде, в случай че се спрат кражбите и има благополучие за всички, а не за шепа определени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР