Спокойно и без инциденти премина 110-ата вечер на антиправителствения протест,

...
Спокойно и без инциденти премина 110-ата вечер на антиправителствения протест,
Коментари Харесай

Ден 110: Вежди, подай оставка!

Спокойно и без произшествия мина 110-ата вечер на антиправителствения митинг, съобщи Българското национално радио.

Присъстващите желаеха оставката на ръководителя на парламентарната Комисия по просвета - Вежди Рашидов и приканиха за единение против ръководещите.

Демонстрацията приключи с обичайното шествие до Орлов мост.

Ситуацията беше спокойна, само че присъстващите бяха все по този начин недоволни.

Протестът беше подсилен от възрастни хора.

Те издигнаха транспарант с надпис – “Стига пенсионерска бедност “ и показаха отвращение от отпуснатите им 50 лева бонус, които не им оказват помощ да се оправят с възприятието на неизбежност.

“212 лв. пенсия, синът ми ме храни към този момент години от чужбина “.

“Нищо не вземат решение тези 50 лв.. Трябваше да се направи промяна и трябваше Борисов да я направи, откакто ръководи най-дълго “, споделиха участници в демонстрацията.

“Един същински създател, който упорства за моралното си право да дава хубост на света, без значение дали е ваятел, стихотворец, режисьор, би трябвало да има чувство кое е това, което омърсява една институция или постройка. Бих споделил, би трябвало Вежди Рашидов да разсъждава по-малко за парите си в КТБ и да се замисли най-малко за момент дали постройките, за които приказва не са омърсени от вътрешната страна, от неговите съпартийци, съуправляващи. Дали не са омърсени с корупция, с калинки? Изглежда тази нечистотия господин Рашидов не вижда “. Това съобщи Арман Бабикян в изявлението си от протестната естрада.

Повод за думите на Бабикян стана изявлението на някогашния министър на културата и сегашен ръководител на парламентарната Комисия по просвета пред една от националните медии през вчерашния ден су, в което той сподели, че хвърлящите яйца протестиращи би трябвало да бъдат глобявани.

Беше поискана и неговата оставката поради отбраната на премиера Борисов в телевизионното изявление, а също и за пренебрежителното му отношение към интелектуалците, подписали декларацията в поддръжка на митинга.

Протестиращите се поздравиха с Димитровден и припомниха, че той е ден за отплата и те чакат скоро отплата с актуалната власт.

Чуха се обвинявания, че ръководещите се възползват от обстановката към Covid рецесията за свои цели, също и апели за единение на леви и десни.

По-рано през вчерашния ден майки на деца с увреждания стачкуваха пред общественото министерство против препоръчаните промени в Закона за персоналната помощ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР