Спокойно е преминала нощта за тримата пациенти в "Пирогов", постъпили

...
Спокойно е преминала нощта за тримата пациенти в "Пирогов", постъпили
Коментари Харесай

Стабилизирано е 13-годишното дете, ранено в катастрофата край Вакарел

Спокойно е минала нощта за тримата пациенти в "Пирогов ", постъпили след тежката злополука край Вакарел на 13 април, петък. Всички те са без непосредствена заплаха за живота все още, оповестиха от болничното заведение за незабавна здравна помощ.

13-годишното момче, настанено в Детска реанимация, е в устойчиво положение, заяви изпълнителният шеф на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " проф. Асен Балтов. То е на непринудено дишане, в схващане. Предстои по-късно денем да му бъдат направени контролни проучвания.

Майката на момчето също е добре. Тя е настанена в травматологията на "Пирогов ".

Другата потърпевша жена остава в хирургията на "Пирогов " в устойчиво положение.

Двамата мъже, потърпевши в злополуката на автомагистрала Тракия през вчерашния ден, които бяха докарани в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, са в устойчиво положение. И двамата пациенти са с фрактури на глезените. Бяха оперирани в следобедните часове на вчерашния ден и през днешния ден стартират нормалната възстановителна стратегия след такива контузии. Имат мекотъканни охлузвания и натъртвания, които не въздействат на общото им положение.

През Спешно приемно поделение на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда минаха и две дами, потърпевши в случая. Дамите пристигнаха със личен превоз, бяха с леки контузии и следобстоен обзор бяха освободени за домашно лекуване.

Припомняме, на 13 април край Вакарел при злополука се обърна междуградски рейс. Загинаха шест души, а 22-ма бяха ранени.

От Министерство на вътрешните работи отвориха телефонни линии, където близки на потърпевшите могат да получат информация за тях. Телефонните номера са:

02 982 51 54 0889 94 42 60

Пълен лист на прегледаните и приети в болница пациенти, по информация на лечебните заведения:

УМБАЛ "Света Анна " - София - 10 потърпевши - трима мъже и седем дами: -Най-тежко потърпевши са П.К. (45г.) и М.Д., които са с политравма - шийна, гръбначна, гърди и корем; -П.У. е с политравма - шийна, гърди, корем; -Г.М. е с политравма - фрактура на хумери, скалпова рана; -Ц.С. на 58 година, З.З на 38 година и Д.Г. на 23 година са с фрактури на ръцете; -Н.М. на 25г., И.К. и Н.Д. на 29 година са с охлузвания по лицето и тялото.

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " - 4-ма потърпевши: -дете на 13 година Р. Ч., признато в детската реанимация; -жена Й. С., на 48 година, приета в болница в хирургията; -жена Е. Ч. на 49 година, настанена в травматологията; -мъж на 40 година на Д. Я., обработен и освободен от болничното заведение.

ВМА - 3-ма потърпевши без заплаха за живота: -жена Е.Н. на 62 г.; -жена И.Б. на 24 г.; -жена Ж.Н. на 33 година

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - 4-ма потърпевши в устойчиво положение: -мъж С. Р. на 47 г.; -мъж С. А. на 29 г.; -жена Д. Д. на 30 г.; -жена Д. И. на 43 година

УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ " - 3-ма потърпевши: -момиче Н. И. С. на 19 година прието в болница с комоцио и ще остане под наблюдение; -жена С. Д. на 74 година - с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение; -жена С. С. К. на 53 година - с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение.

УМБАЛ "София мед " - двама потърпевши: -мъж В. Г. на 33 г.; -жена В. С. на 40 година (пострадала при удар сред лекия автомобил, в който е пътувала, и автобуса).

В УМБАЛ "Св. Анна "- София са направени интервенции на 6 от пациентите (три дами и трима мъже) потърпевши при злополуката до Вакарел, заяви доктор Евгени Нешев - Началник на Първо поделение на Клиника по ортопедия и травматология, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР