Спокоен е трафикът на ГКПП Кулата-Промахон. Към 8 часа тази

...
Спокоен е трафикът на ГКПП Кулата-Промахон. Към 8 часа тази
Коментари Харесай

Спокоен е трафикът на ГКПП Кулата-Промахон

Спокоен е трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон ". Към 8 часа тази заран прекосяването на граничния пункт се осъществяваше за няколко минути, нямаше опашки от коли. Очаква се през целия ден да работят всички гишета за обработка на документи. При нужда колите ще бъдат отбивани на автомагистралата, с цел да не се образуват скупчвания на пункта.

Още детайлности вижте във включването на Аксения Ангелова.

При пътешестване с непридружено от родител дете в чужбина на граничния пункт би трябвало да се показват нотариално заверена декларация и нормално копие от нея. На място няма опция за правене на копия. За това припомнят от " Гранична полиция " към Министерство на вътрешните работи.

През лятото доста се усилва броят на напускащите страната деца, които подлежат на спомагателни инспекции за попречване на противозаконни дейности по отношение на тях, показват още от Министерство на вътрешните работи.

Граничните служители на реда управляват плануваното в националното законодателство условие за показване на нотариално заверено единодушие за овакантяване на страната на малолетни български жители, пътуващи непридружени от родител или родители.

Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващия родител е съображение да се откаже излизането от страната на ненавършилия пълноправие български жител.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт на излаз от България се показват нотариално заверена декларацията и нормално копие от нея, което остава на граничния пункт. Често установяваната липса на копие удължава ненужно времето за престой на пункта и води до струпване на чакащи коли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР