Споделянето на правилните аспекти от живота с колегите, при това

...
Споделянето на правилните аспекти от живота с колегите, при това
Коментари Харесай

Умните хора никога не разкриват тези неща за себе си на работното място

Споделянето на верните аспекти от живота с сътрудниците, освен това по верния метод, може да е същинско изкуство.

В един миг може да си мислите, че разкриването на някакъв факт за вас самите ще смъкна бариерата и ще спомогне за доближаването ви. С течение на времето обаче се оказва, че сте позволили неточност, пише  " Бизнес инсайдър ", представено от " Обекти ".

Естествено, не може да изградите мощна професионална мрежа, без да разкриете живота си пред своите сътрудници.  Уловките обаче са доста и постоянно могат да бъдат пагубни за кариерата ви.

TalentSmart са проучили над 1 млн. души и са разкрили, че най-успешните и продуктивни персони са тези, които имат висока прочувствена просветеност. Тя визира методите, по които ръководим държанието си, направляваме из компликациите на обществения живот и взимаме персонални решения, които довеждат до положителни резултати.

Емоционално интелигентните умеят да преценят чудесно хората против тях и знаят кои неща би трябвало (и не трябва) да разкриват пред сътрудниците си.

Ето 8 от тях.

1. Вашите политически убеждения

Политическите убеждения постоянно са крепко обвързани с идентичността на хората. Трудно е да ги обсъждате, без това да докара до някакъв случай. Спор от сходен жанр може бързо да промени другояче позитивното мнение, което някой си е построил за вас.

Естествено, другите хора се отнасят към политиката по друг метод. Натрапването на вашите убеждения обаче може бързо както да впечатли някого, по този начин и да го подразни.

Хората построяват живота си въз основа на своите идеали и вярвания. Рисковано е да се пробвате да им налагате своите.

Изслушвайте другите в сходни обстановки, само че не изразявайте мнение по въпроса, защото и най-дребното несъгласие може да докара до спор. Пък и каквото и да си приказваме, надали ще съумеете да измененията мнението им.

2. Че си мислите, че някой е незапознат

Винаги ще има некомпетентни хора към вас. Най-вероятно всеки знае кои са те. Ако не можете да им помогнете да се развият, или нямате пълномощието да ги уволните, то тогава няма да спечелите нищо, в случай че разгласявате тяхната непохватност. Напротив – в очите на останалите сходно държание ще наподобява като безразсъден опит да се визиите в по-добра светлина.

3. Колко пари изкарвате

Родителите ви може и да желаят да чуят какъв брой пари изкарвате всеки месец. Колегите ви обаче – не. Подобни тематики постоянно довеждат до отрицателни страсти. Невъзможно е заплатите да се разпределят по този начин, че да са обективни за всеки. Ако разкриете вашата пред сътрудниците си, те неотложно ще стартират да се съпоставят с вас. Всичко, което вършиме, ще се регистрира срещу вашия приход. Може и да звучи изкушаващо да споделите информация за заплатите си със собствен сътрудник. Веднъж щом го извършите обаче, нещата сред вас в никакъв случай няма да са същите.

4. Че ненавиждате работата си

Последното нещо, което някой ваш сътрудник желае да чуе, е какъв брой доста ненавиждате работата си. Това ви окачествява като отрицателен човек, който не е екипен състезател. Нещо повече – смъква морала на групата. Шефовете бързо разпознават тези персони, а както знаем – никой не е незаместим.

5. Какви работи вършите в спалнята

Без значение дали сексът е възвишен или изцяло отсъстващ, тази информация няма място в офиса. Подобна информация може и да накара някой да се засмее, само че постоянно кара хората да се усещат неловко. Дори може да засегнете своите сътрудници. Пресичането на тази линия ще ви завоюва неотложно отрицателна известност.

6. Какво си мислите, че някой различен прави в спалнята

111 % от хората в офиса ви не желаят да знаят, че вие си мислите, че те са същински тигри в леглото. 

Няма по-добър метод да уплашите някого, като му кажете, че разсъждавате над любовния му живот. Крайно несвоевременно е и да спекулирате за половата ориентировка на ваш сътрудник. Дори индиректни мнения като „ О, колкото е хубаво да си още веднъж жених “ може да ви показа в отрицателна светлина.

Дръжте сходни мисли за себе си.

7. Колко диви сте били

Вашето минало разкрива много за характера ви. Това, че сте правили нещо извънредно необичайно или жалко преди години, не значи, че сътрудниците ще ви повярват, че внезапно сте се трансформирали, освен това към положително. Някога сте пиели алкохол всеки ден, откраднали сте нещо дребно, карали сте пияни, тормозили сте животните на село? Нито едно от тези неща не приказва добре за вас през днешния ден.

Да, доста президенти са били избирани макар предишните им провинения. Освен обаче в случай че не разполагате с екип от специалисти, които се грижат всекидневно за вашия имидж, най-добре дръжте тази информация за себе си.

8. Че търсите работа

Има ли потребност от коментар? Веднъж щом разкриете сходна информация пред сътрудниците си, никой няма да желае да си губи времето с вас. Да не приказваме, че може и да не съумеете да си намерите нова работа. Какво вършим тогава? Най-добре изчакайте, до момента в който сте сигурни, че ще ви наемат, преди да разкриете това пред актуалните си сътрудници. В противоположен случай не ви чака нищо хубаво.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР