Споделям напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието

...
Споделям напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието
Коментари Харесай

Корнелия Нинова зове искащите промяна да чуят президента

Споделям изцяло претекстовете, с които президентът сподели, че смъква доверието си от държавното управление на Бойко Борисов . Това бяха и претекстовете за вота ни на съмнение единствено преди седмица. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява решението на президента, станало ясно по-рано през днешния ден.

По нейни думи държавното управление на Борисов е трансформирало България в сметището на Европа и на света , българите дишат най-мръсния въздух и стотици хиляди у нас са без вода.

Тя акцентира, че макар че вотът на съмнение не е минал математически , е получил необятна социална поддръжка отвън Народното събрание.

Нинова изрази мнение, че държавното управление е некомпетентно да даде развиване и вероятност на България.
 Пряка интервенция в разделянето на управляващите, отговори Борисов на Радев
Пряка интервенция в разделянето на управляващите, отговори Борисов на Радев

" Никога не съм казвал че ще се кандидатирам за президент ", съобщи Борисов

" Управляват единствено от рецесия в рецесия, грижат се за личното си оцеляване и това се трансформира в мъка за страната и за българския народ. Затова дано всички, които желаят смяна, да се обединим и да я желаяме " , прикани тя.

Според нея президентът е пореден - той показва същинските проблеми и ги посочва, както е заречен на българските гласоподаватели още при предизборната си акция.

Нинова съобщи, че не вижда знак на тъждество сред президента, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - всеки от тях бил с друг политически профил. Тя бе безапелационна, че е нямало сделка сред социалистите, Движение за права и свободи и президента за решението му.

" Нормално е да назоваваме общите проблеми на страната - неправда, корупция, рецесия след рецесия. Какво по-честно и заслужено от това да излезеш и да назовеш казуса? И откакто виждаш, че държавното управление няма решение за тези проблеми, да поискаш смяната и да предложиш такива решения ", съобщи тя.

Относно идната си аудиенция в Брюксел Нинова означи, че щ е има срещи в разнообразни институции, на разнообразни равнища - в Европейската комисия - с еврокомисари, в Европейския парламент - с Групата на социалистите и демократите, с европейските синдикати, с европейските работодателски организации.
 Караниколов не знаел, че до момента президентът е подкрепял кабинета
Караниколов не знаел, че до момента президентът е подкрепял кабинета

Той благодари на Радев за поддръжката макар сваленото доверие

Ще бъдат разисквани тематики като Зелената договорка, младежката безработица, обществените права на европейците, минимална заплата, приходи и неравенства.

Припомняме, в днешното си послание към нацията президентът остро разкритикува ръководството и сне доверието си от държавното управление на Бойко Борисов.

От своя страна министър председателят дефинира действието на президента като директна интервенция в разделянето на управляващите.

Росен Плевнелиев пък назова конфликта сред Радев и Борисов " генералска борба ".
 Росен Плевнелиев за снетото доверие към кабинета: Това е генералска борба
Росен Плевнелиев за снетото доверие към кабинета: Това е генералска борба

Било неистина, че реформират валутния борд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР