Споделя мобилния интернет през Wi-Fi към свързаните устройстваTenda 4G680 поддържа

...
Споделя мобилния интернет през Wi-Fi към свързаните устройстваTenda 4G680 поддържа
Коментари Харесай

Tenda 4G680 – 4G LTE рутер за отдалечена работа

Споделя мобилния интернет през Wi-Fi към обвързваните устройства

Tenda 4G680 поддържа модерните стандарти за мобилни връзки, Wi-Fi и Ethernet
(снимки: TechNews.bg)

Много хора с съвременни специалности към този момент работят у дома, поради ограниченията за обществена отдалеченост, наложени от държавните управления в изискванията на пандемия от ковид. Това допуска съществуване на безукорен интернет в границите на жилището. Едно от решенията за застраховане на постоянен достъп до мрежата е 4 G LTE рутер, който обезпечава самостоятелност от кабелната инфраструктура.

Моделът Tenda 4G680, възложен ни за тестване от формалния дистрибутор на китайския бранд, е устройство, което дава отговор на условията за отдалечена работа – без значение дали вкъщи, в хотела или когато сме на излет или отмора. Компактният и наличен като цена 4G LTE рутер предлага висока скорост на достъпа през мобилна мрежа от четвърто потомство, предпазена връзка на обвързваните към него устройства, опция за включване на телефон за VoLTE диалози и алтернатива за гигабитова кабелна връзка към интернет снабдител.

Външен тип и интерфейси

Рутерът се доставя в дребна брандирана кутия, на която са обозначени главните характерности на устройството и схемата на свързване. Вътре в нея намираме Tenda 4G680, две антени, два кабела (за Ethernet свързвания и телефон), захранващ адаптер и документи, включително управление за потребителя с указания за привеждане на рутера в деяние – това става елементарно, в няколко стъпки, без специфични настройки.

Tenda 4G680 е симпатично устройство, в бял цвят, от горната страна на което са ситуирани няколко светлинни знака и логото на компанията. Отдолу вдясно се намира слотът за слагане на сим картата за достъп до 4G LTE мрежата на мобилния оператор, към който сме абонирани с проект за данни. Също изпод са ситуирани и два функционални бутона – познатите от множеството рутери WPS за елементарно безжично свързване на устройства към мрежата и Reset за нулиране на настройките.

На задния панел виждаме няколко врата. Два от тях са RJ45 – за Ethernet свързване на устройства към рутера на гигабитова скорост, като единият съчетава WAN/LAN, т.е. посредством него можем да свържем рутера към модем на кабелен снабдител на интернет, като по този начин устройството се трансформира в елементарен рутер. Подобна опция разрешава и подсигуряване на достъпа до интернет през два канала – мобилната 4G LTE мрежа и кабелен снабдител.

Наред с двата Ethernet врата на гърба на Tenda 4G680 откриваме и RJ11 порт за телефон. Към него можем да свържем стационарен уред и да беседваме посредством VoLTE (Voice over LTE) или CSFB (Circuit Switch Fallback) с други закрепени телефонни номера. Тази опция се поддържа по едно и също време с достъпа до интернет, което прави устройството на Tenda идеално за образуване на домакински офис.

На задния панел са ситуирани още гнездото за захранващия кабел и бутон за включване/изключване на рутера. Там са и гнездата за монтиране на двете външни антени, включени в комплекта, които по-късно се завъртат на 180 градуса и застават перпендикулярно на рутера.

Характеристики

Tenda 4G680 е бързо устройство, с поддръжка на модерните стандарти за мобилни връзки, Wi-Fi и гигабитов Ethernet. Рутерът е съчетаем с повече от 300 мобилни/клетъчни мрежи в над 135 страни по света. С него можете да теглите наличие със скорост до 150 Mbps и да качвате с до 50Mbps, с помощта на поддръжката на последно потомство 4G LTE Advanced мрежи. Ако употребявате WAN врата за свързване към кабелен интернет снабдител, можете да разчитате на още по-висока скорост – до 1 Gbps.

Рутерът е съчетаем с Wi-Fi стандарта IEEE 802.11b/g/n, което значи поддръжка на безжичен трансфер на данни със скорост до 300 Mbps към обвързваните към него компютри, смарт телефони и други устройства – както за висока продуктивност при работа, по този начин и за занимания с HD стрийминг на видео, да вземем за пример.

Комуникациите при шерване 4G достъпа посредством Tenda 4G680 са подсигурени с 64/128-битово WPA/WPA2 криптиране на безжичните Wi-Fi връзки. Инсталирането на на рутера е извънредно елементарно и на процедура не изисква никакви специфични настройки и настройване, само че за това ще стане дума в последваща обява.

Наличност и цена

Рутерът Tenda 4G680 е наличен неотдавна на българския пазар от оторизираните сътрудници на производителя. Устройството се предлага на цена към 135 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция две години. Със своите функционалности, този рутер е съвършен за достъп и шерване на интернет връзката тук-там, където мобилните мрежи са пожеланият избор, а опцията за свързване и към кабелен снабдител прави рутера още по-универсално решение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР