СподелиЗемеделски производители излизат на протест. Те ще поставят своите искания

...
СподелиЗемеделски производители излизат на протест. Те ще поставят своите искания
Коментари Харесай

Земеделци излизат на протест, искат оставки

Сподели
Земеделски производители излизат на митинг. Те ще слагат своите претенции за финансово подкрепяне, което да разреши фермите им да оцелеят и с цел да не продължава закриването на стопанства.

Два месеца след митингите на земеделци и животновъди, които бяха спрени с подписването на меморандум с кабинета „ Денков – Габриел “, през днешния ден браншовите организации излизат по улиците на София с претенции за оставки.

Земеделците упорстват полагаемата им се отплата за войната в Украйна да бъде изплатена напълно и незабавно според меморандума, подписан на 20 септември.

Настояват също по този начин в бюджет 2024 година да бъдат заложени и обезпечени 426 млн. лева, с които да бъдат обезщетени загубите на животновъдите.



„ Неща от меморандума, които се изписаха, не са изпълнени – проблеми има от две-три години. Всички земеделци го схващат по джоба си. Парите понижиха, ставките преди две години бяха по-високи, в сравнение с в този момент. Този месец закъснява заплащането по една скица, декларирана от хората “, изясни пред Българска национална телевизия Иво Чалъков, ръководител на сдружението на животновъдите в Югозападна България.

Компенсациите за вноса от Украйна ще бъдат преразпределени и изплащани до юни месец следващата година, уточни той.

„ От региона ми звъняха доста хора, желаят да отидат на митинга и споделят – време беше нещо да създадем.Има разминавания – нещо не е тъкмо, не е правилно направено, с цел да излизаме на митинг “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР