СподелиЗа Русия специалната военна операция“, която започна с инвазията си

...
СподелиЗа Русия специалната военна операция“, която започна с инвазията си
Коментари Харесай

Две години след инвазията: За Русия „специалната военна операция“ станала война заради Запада

Сподели
За Русия „ специфичната военна интервенция “, която стартира с нашествието си на украинска територия, към този момент е прераснала във война и това е по виновност на Запада.

Това излиза наяве от изявление на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, който декларира, че Русия не може да разреши на границите ѝ „ да съществува страна, която е демонстрирала, че е подготвена да употребява всевъзможни способи, с цел да откри надзор над Крим “.

Коментарите на Дмитрий Песков пред съветското издание „ Аргументи и обстоятелства “, които бяха някои от най-острите във връзка с Украйна до момента, идват след снощната широкомащабна съветска офанзива против украинската енергийна инфраструктура, написа Българска телеграфна агенция.

„ Ние сме в положение на война. Да, тя стартира като специфична военна интервенция, само че незабавно откакто там се заформи тази компания, когато груповият Запад стана участник в нея на страната на Украйна, за нас тя към този момент се трансформира във война. Убеден съм в това. И всички би трябвало да схванат това за своята вътрешна готовност “, съобщи представителят на Кремъл.

Руски публични представители, от самия президент Владимир Путин и надолу по веригата, последователно започнаха понякога да използват думата „ война “, макар че преди този момент дълго време упорстваха, че този термин би трябвало да се заобикаля, отбелязва Ройтерс.

Песков сподели още, че Русия би трябвало напълно „ да освободи “ своите „ нови райони “, с цел да подсигурява сигурността на хората там, имайки поради четирите украински района, които Русия разгласи, че анексира през 2022 година.

Според Киев анексирането от Русия е нелегално присвояване на земя и той няма да се успокои, до момента в който всички съветски бойци не бъдат прогонени от неговата земя. Той също по този начин е решен да си върне черноморския полуостров Крим, който Русия му лиши през 2014 година.

Москва, която е вложила съществени вложения в Крим, твърди, че полуостровът е част от Русия и че неговият статут към този момент е организиран един път и вечно.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР