СподелиЯвор Павлов от Калипетрово е мъжът, който за един ден

...
СподелиЯвор Павлов от Калипетрово е мъжът, който за един ден
Коментари Харесай

Кой е мъжът от Калипетрово, нахлул в енергото, за да прави закуска за децата си

Сподели
Явор Павлов от Калипетрово е мъжът, който за един ден стана известен в цяла България, откакто нахлу в офис на електроразпределително сдружение

със скара и буркан компот, с цел да опече сандвичи за децата си.

Гневът на мъжа беше подбуден от това, че два дни останал без ток, а фамилията му – без ток и на студено.

Вдъхновени от постъпката му жителите на няколко врачански села, които четвърти ден са без ток, също се заканиха да отидат в локалния клон на енергото, с цел да си изперат облеклата.

„ Сутринта единствено като си изкарах главата от юргана – студено, видях, че тв приемникът не свети, доста раздразнителен бях и децата ми гладни, влизам в енергото, вътре на топличко са седнали служителките и огромен смях, огромно нещо, тъй като са доста добре. Да дойдат у нас да видят какво е “, разяснява Явор Павлов пред Българска национална телевизия.

След като той препича филии на скарата си в офиса на електроразпределителното сдружение, хапва мезе и отпива от компота, който си е донесъл.

Случката завършва в полицейския сектор с акт за нарушение на публичния ред.

А токът в селото е пуснат след 30 минути.

„ С моите крясъци и викове съм оправил най-евентуално повредата, бързо е станало “, добавя Явор Павлов.

Всички в Калипетрово го назовават майстора, тъй като им поправя колите в сервиза си.

Познават го като дръзновен човек, който си търси правата.

Явор Павлов е работил 15 години в Испания и Аржентина, с цел да построи къщата си, а в зимните месеци не пропуща да заплати на енергото по 400 лв. за ток, по тази причина и не има намерение да заплати наложената санкция от 200 лв.. Не съжалява за постъпката си.

„ Държавата за това е на това състояние, тъй като всички си стоят у дома и ги е боязън “, споделя още Явор Павлов.

Жителите на три врачански села, които четвърти ден бедстват без ток са въодушевени от постъпката му, само че въпреки всичко не дръзнаха да нарушат публичния ред.

„ Четири дни не видяхме кола на ЧЕЗ, не видяхме служащите, никой не мина през селото да види тук ли сме, не сме ли, живи ли сме. Хората отидоха и си накупиха елементи. След репортаж по Националната телевизия сутринта стартира някакво оживление “, сподели още Магдалена Динкова, кмет на село Върбешница.

Във Върбешница към този момент имат ток. А в Калипетрово Явор раздава подписи и събира поздравления по телефона, че се е опълчил на енергото.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР