СподелиВсеки социалист има право на максимум два ръководни мандата, реши

...
СподелиВсеки социалист има право на максимум два ръководни мандата, реши
Коментари Харесай

БСП реши, че Нинова няма право да се кандидатира за трети мандат

Сподели
Всеки социалист има право на най-много два управителни мандата, реши Общопартийната контролна комисия (ОПКК) на Българска социалистическа партия на свое съвещание в условия на разполагаем кворум и в наличието на 18 от 31 членове на комисията, заяви пресцентърът на Българска социалистическа партия.

Всеки социалист, който е бил или е ръководител на общински съвет, областен съвет, градски съвет и регионален съвет и на Българска социалистическа партия, както и на общинска контролна комисия, районна контролна комисия, градска контролна комисия и на Общопартийната контролна комисия два поредни цялостни мандата, вторият от който към началото на отчетно-изборната акция 2024 година, не може да бъде избиран още веднъж на същата позиция в доклади и избори 2024 година, гласи решението.

В тази връзка, Корнелия Петрова Нинова има изпълнени два поредни цялостни мандата като ръководител на Българска социалистическа партия и не може да бъде избирана още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия. Органът, който ще дава отговор за допускане на претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия до присъединяване в директен вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до присъединяване в него Корнелия Петрова Нинова, реши още контролната комисия с цялостно единогласие, без гласове „ срещу “ или „ въздържал се “.

ОПКК припомня още, че два поредни цялостни мандата е императивна норма, при която няма разновидности за различно пояснение и държание. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като дружно с претекстовете си то е наложително за осъществяване, се показва в прессъобщението.

След изборите на 9 юни Корнелия Нинова пое отговорност за пагубните, по думите ѝ, резултати и подаде оставка като водач на Българска социалистическа партия.

На 15 юни т.г. Националният съвет на Българска социалистическа партия дефинира Атанас Зафиров да извършва функционалностите на краткотраен ръководител на партията. В Българска социалистическа партия стартира цялостен отчетно-изборен цикъл, който ще завърши с конгрес през ноември.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР