СподелиВсе още не е ясно какъв ще бъде съставът на

...
СподелиВсе още не е ясно какъв ще бъде съставът на
Коментари Харесай

Преди ротацията: Петков не е доволен от Йоловски, Борисов държи Габриел и Денков „да се разберат“

Сподели
Все още не е ясно какъв ще бъде съставът на кабинета при ротацията на министър-председателите. Освен интригата към поста на външния министър, не е ясно с решителност дали ще бъде изменен целият състав на държавното управление, както водачът на ГЕРБ Бойко Борисов анонсира преди дни, или ще има частични рокади.

Най-добрият метод е въпросите, отнасящи се за структурата и състава на Министерския съвет, да бъдат оставени на Мария Габриел и Николай Денков, чакаме от тях да потърсят решение на всички въпроси.

Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Христо Иванов от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), който дружно с Кирил Петков от Политическа партия направи изказване в коридорите на Народното събрание.
България има потребност от постоянна власт, само че това би трябвало да бъде направено политически, което е и нашият фокус, съобщи Иванов.
Относно това дали ще има съдружно съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ Иванов уточни, че ще има писмено завършени задължения във връзка с политиките, които би трябвало да бъдат следвани.

„ От ПП-ДБ имаме безусловно доверие на акад. Денков и делегираме политическите права той да бъде удобен със идващия Министерски съвет “, разяснява Кирил Петков.

„ Когато той каже: „ Това е проектът, по който аз бих работил, да не преставам да извършвам програмата, която сме поставили на масата “, ще го подкрепим, в случай че имаме корекции ще кажем “, сподели Петков.

„ Всеки си мисли, че някой би трябвало да стои откъм гърба – няма “, съобщи той във връзка думите на

президента Румен Радев, съгласно който „ дрязгите около идната ротация

оставят усещане, че в действителност няма толкоз огромно значение кои ще бъдат пешките на властовата дъска, тъй като решенията се взимат от други хора на друго място “.
Кирил Петков съобщи, че не е удовлетворен от работата на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски.
„ Ако бяха направени всичките неща по реда, по който трябваше да бъдат направени, най-вероятно щяхме да имаме избори, в които и в първи тур, и във втори тур да бъдат с електронно гласоподаване и най-вероятно нямаше да имаме 400 000 невалидни бюлетини “, изясни Кирил Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че в случай че Николай Денков и Мария Габриел не се схванат, ротация няма да има.

„ Господин Петков сподели да си мълчим, а той всеки ден приказва, само че Денков и Габриел, когато станат подготвени, в случай че се схванат, ще ви кажа. Ако не се схванат, имаме явен проект. Ако не се схванат – няма ротация “, безапелационен е Борисов.

На същото мнение е и Делян Пеевски. Той счита, че би трябвало Денков и Габриел да създадат оценка за работата на министрите.

„ Има време до 6-и март. Пешки е редил единствено той (президентът Румен Радев – б.а.) до момента – доста пешки и топчета и всевъзможни други играчки и си ги редеше две години. Нека изчакаме госпожа Габриел и Денков, дано си дадат оценката за министрите и да я покажат и ще решим кой по какъв начин поддържаме. Аз съм оптимист за ротацията и ще бъде огромна неточност, в случай че тя не се случи. Държавата е постоянна сега. Трябва да се случи тая ротация и да има това държавно управление “, разяснява той, представен от Българска национална телевизия.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обаче счита, че в полемиките за състава на кабинета, се търсят само персонални ползи.

„ Още повече на фона през днешния ден, когато по през целия ден се карате какъв да е външният министър, за това кой ще рапортува против другия пред чужденците, за това дали Ники ще пътува или Габриел ще пътува, дали ще се чува гласа на Политическа партия или на ГЕРБ, само че никога гласът на България и желанието на българския народ “, сподели тя.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР