СподелиВремето през деня ще бъде предимно слънчево, но облачността от

...
СподелиВремето през деня ще бъде предимно слънчево, но облачността от
Коментари Харесай

Времето ще бъде слънчево, но студено. На места ще вали

Сподели
Времето денем ще бъде най-вече слънчево, само че облачността от югозапад ще продължи да се усилва.

Към края на деня в югозападните региони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи от юг и ще бъде слаб до сдържан.

През нощта против сряда тук-там в Западна и Централна България, а след среднощ и в Югоизточна ще има превалявания от дъжд, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността от югозапад също ще се усилва и по-късно денем в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалата част от страната ще има превалявания дъжд, над към 1800 м – сняг.

Вятърът ще се ориентира от юг и ще стартира да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде мощен от запад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 9°, на 2000 м – към 1°.

В сряда до обяд преваляванията на всички места ще спрат, а от запад облачността ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югоизток и в Западна и Централна България, където ще има и повече слънчеви часове, бързо ще се затопли.

В четвъртък облачността от запад на изток още веднъж ще се усили и тук-там ще превали. В Централна и Източна България към и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и тук-там преваляванията ще са с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-северозападен.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР