СподелиВластите във Вашингтон ще включат още лица от РС Македония

...
СподелиВластите във Вашингтон ще включат още лица от РС Македония
Коментари Харесай

САЩ: В РС Македония има епидемия от корупция

Сподели
Властите във Вашингтон ще включат още лица от районен съд Македония в „ черния лист “ заради огромната корупция в страната. Това съобщи американският дипломат в Скопие Анджела Агелер.

Тя разяснява изказванията на някогашния вицепремиер Кочо Ангюшев, че ще апелира решението на Държавния департамент, който го сложи в „ черния лист “ поради „ огромна корупция “.

„ Уверявам в, че ще има и други имена в листата. Няма съответна времева рамка по кое време те ще бъдат глобени “, сподели Агелер и добави, че в страната има „ зараза от корупция “, която би трябвало да бъде спряна.

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи на 5 ноември, че слага в „ черния лист “ Кочо Ангюшев. Той бе вицепремиер по икономическите въпроси на РСМ от 2017 до 2020 година и е определян за един от петте най-богати македонци като притежател и изпълнителен шеф на групата Феро Инвест и завода БРАКО.

Агелер разгласи още, че глобите против Ангюшев са следващото доказателство, че Съединени американски щати ще продължат да глобяват корумпираните лица в страната и района, без значение от тяхната позиция, политическа принадлежност или времето на осъществяване на закононарушението.

„ Ще последват още глобени, само че е реалност, че нашите старания и глобите не могат да оправят корупционната зараза в Северна Македония “, означи тя.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР