СподелиВластите в Индия съобщиха, че е разбита голяма мрежа за

...
СподелиВластите в Индия съобщиха, че е разбита голяма мрежа за
Коментари Харесай

Банда примамвала индийци за работа в Русия, те се оказали на фронта

Сподели
Властите в Индия оповестиха, че е разрушена „ огромна мрежа за трафик на хора “, която примамвала млади мъже за работа в Русия, само че те били принуждавани да се бият във войната с Украйна, съобщи Ройтерс.

В Русия по тази скица са били изпратени към 35 души, заяви късно нощес Централното бюро за следствие (ЦБР), като съвсем удвои броя от 20 индивида, който в началото беше разгласен от индийското външно министерство.

Според известия на фамилиите на отпътували за Русия индийци минимум двама са починали на фронта. Те са отпътували с оферта за работа като „ помощници “ в армията “.

Индийското посолство в Русия удостовери гибелта на единия от тях.

Трафикантите, работили в няколко индийски щата, са подмамвали хората в обществените мрежи и посредством локални сътрудници, сподели в изказване ЦБР.

„ Измамените индийци са били обучавани за пердах и са разполагани във фронтовите бази в руско-украинската военна зона срещу тяхното предпочитание “, се споделя в изказването, като се прибавя, че някои от жертвите на измамата са били „ тежко ранени “ на фронта, оповестява БНР.

ЦБР заяви, че са осъществени обиски на редица места, в това число в столицата Делхи и финансовия център Мумбай.

Иззети са банкноти, наброяващи 50 милиона индийски рупии (605 хиляди долара), както и документи и електронни записи.

„ Няколко обвинени са били арестувани за разпити на разнообразни места “, се споделя още в изказването на проверяващите.

Външното министерство заяви, че всеки случай на индийци, излъгани да се бият във войната е бил „ строго разискван “ с Москва.

Руското външно министерство към този момент не е дало отговор на запитванията за коментар по този въпрос.

Хиляди хора са починали и от двете страни на спора, след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година, която Москва дефинира като „ специфична военна интервенция “.

Делхи и Москва се радват на близки връзки от десетилетия и Индия отхвърли да осъди войната на Русия в Украйна, настоявайки двете страни да прекратят спора посредством разговор и дипломация.

Индия усили и вноса си на на ниска цена съветски нефт, за огромно отчаяние на западните столици, отбелязва Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР