СподелиВече има задържани и за двата случая, на които всички

...
СподелиВече има задържани и за двата случая, на които всички
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Има арестувани за нападенията над чужденци в София

Сподели
Вече има арестувани и за двата случая, на които всички станахме очевидци посредством снимани и публикувани клипове в обществените мрежи. Установено е по неоспорим метод, че не става въпрос за напрежение на расова основа. Това уточни на страницата си във Facebook министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

„ Апелирам тези случаи да не се употребяват за политически цели и да не се вършат опити за внушения измежду обществото ни, че тези конфликтни обстановки са на расова основа “, акцентира Стоянов.

Задържани са двама чужденци – на 24 година от Египет и на 20 година от Сирия за нападението над двете малолетни момчета и момиче на бул. „ Витоша “ на 6 против 7 март, уточни Стоянов. Те се познават и спорът е от персонален темперамент, добави той.

При втория случай по отношение на нападнатите студенти от Англия, е арестуван 16-годишен български жител, прочут на полицията за обири и грабежи, означи Стоянов.

„ Още през вчерашния ден с мое предписание бяха подхванати спомагателни ограничения за гарантиране на реда в София. По време на профилирана полицейска интервенция в столицата бяха арестувани близо 100 души, които бяха тествани и профилактирани “, означи министърът в оставка.

По безапелационен метод декларирам, че засиленото полицейско наличие от екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и „ Жандармерията “ е за недопускане на нови прояви на принуждение, както против български жители, по този начин и против непознати – без значение дали са със статут на бежанци или туристи, показва Калин Стоянов. Той отбелязва също, че за реда в бежанските центрове ( какъвто е и този в кв. „ Овча купел “) се грижи частна охранителна компания, наета от Държавната организация за бежанците. Въпреки това за спокойствието на всички жители, живеещи в регионите, където са построени такива центрове, Министерство на вътрешните работи е осигурило засилено полицейско наличие, добавя Стоянов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР