СподелиВъоръжените сили на Израел от 188-ма бронетанкова бригада откриха лаборатория

...
СподелиВъоръжените сили на Израел от 188-ма бронетанкова бригада откриха лаборатория
Коментари Харесай

Фабрика за производство на оръжие: Израелските сили откриха боен арсенал в джамия

Сподели
Въоръжените сили на Израел от 188-ма бронетанкова бригада откриха лаборатория на „ Хамас “ за произвеждане на ракети и оръжия.

Тя се намирала под джамия в квартал „ Зейтун “ в град Газа, излиза наяве от изказване на военните.

„ Една джамия в региона на „ Зейтун “ е била употребена като лаборатория за произвеждане на оръжия “, сподели представителят на IDF контраадмирал Даниел Хагари на вечерна конференция.

„ Войниците влизат в джамията, правят сканиране и се твърдят, че няма клопки. Те се насочват в тази джамия и намират шахта на тунел, и стълбище “, споделя той.

Хагари съобщи, че в мазето бойците са намерили „ работилница за произвеждане на ракети “.

„ Терористите създават ракети в джамия. Използват знаците на исляма за основаване на гнет “, съобщи още Хагари.

„ Зейтун “ е цитадела на „ Хамас “ в южната част на град Газа.

Междувременно ръководителят на „ Хамас “ Исмаил Хания съобщи, че палестинската въоръжена формация е покрай съглашение за помирение с Израел, съобщи Ройтерс.

Сраженията в северните елементи на анклава не престават на фона на дипломатическите старания за договаряне освобождението на 240-те заложници, похитени от палестинската формация.

В изказването на Исмаил Хания не се оповестяват повече детайлности за изискванията на евентуалното съглашение. По-рано американският президент Джо Байдън сподели, че счита, че сключването на договорка за освобождение на заложниците в Газа е близо.

Катарски медиатори се пробват да договорят договорка сред Израел и „ Хамас “ за замяна на 50 заложници против тридневно преустановяване на огъня, което би помогнало за доставките на незабавна помощ за цивилните в Газа.

Пред телевизия „ Ал-Джазира “ представителят на „ Хамас “ Изат Ел-Решик съобщи, че договорката ще включва няколкодневно помирение, филантропична помощ и замяна на заложници против палестински пандизчии от израелските затвори.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР