СподелиВ служебното правителство засега няма поканени представители на ГЕРБ, а

...
СподелиВ служебното правителство засега няма поканени представители на ГЕРБ, а
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски заявиха, че няма да се месят в съставянето на служебното правителство

Сподели
В служебното държавно управление към този момент няма поканени представители на ГЕРБ, а от Движение за права и свободи обявиха, че нямат желание да излъчват свои представители в него.

Ако някой от Движение за права и свободи бъде поканен за министър, няма да одобри, сподели пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Това си е отговорност на господин Главчев. Движение за права и свободи, в случай че някой бъде поканен, няма да одобри “, уточни той, запитан по какъв начин вървят консултациите за държавно управление и има ли визия какви хора се търсят за министри, както и някой от Движение за права и свободи канен ли е.

Попитан за какво, Пеевски посочи: „ тъй като не желаеме “. След изборите ще решим към този момент какво ще вършим, дано да забележим кой какъв брой ще вземе, хората на кого ще гласоподават доверие, добави Пеевски. Според него е рано да се приказва. Не може да предопределяме вота на гласоподавателите, уточни той.

Помолен да разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че даже двете партии дружно да имат 150 депутати след изборите, отново няма да създадат държавно управление единствено от двете обединения, Пеевски уточни, че е рано да се приказва за резултати от изборите, дано хората да решат.
Може да имаме пък 161 и тогава ще мислим още веднъж “, добави той.
На въпрос гледат ли към евроатлантическо болшинство във формата като до момента – плюс „ Продължаваме промяната-Демократична България “, Пеевски сподели:

„ Мисля, че то беше такова до момента. Само сътрудниците се пробват някак си да не помнят тези девет месеца, те са незабравими, така че няма по какъв начин да ги не помнят “.

Относно това има ли спомен кой тъкмо е предложил текстовете в Конституцията, касаещи служебния кабинет и лицата, които могат да бъдат назначавани за министър председатели, Пеевски уточни, че е ясно кой го е предложил.
Вие виждате подписите, на Христо Иванов и компания “, добави той.Не се меся в договарянията за кабинет, сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
До този миг не знам да е поискана среща с фрагменти на ГЕРБ, добави той.

Президентът е виновен човек и няма да хвърли страната в конституционна рецесия, това е негов избор и ние го одобряваме, сподели още Бойко Борисов за избора на Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър председател.

На 29 март президентът Румен Радев дефинира ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър председател. Ден по-късно президентът му разпореди в границите на седем дни да предложи състав на държавно управление.

Главчев съобщи, че ще предложи състав на държавно управление, равно далечен от всички политически сили. Решението на президента претендентът за длъжностен министър председател да бъде Димитър Главчев провокира реакции измежду политиците.

„ За Конституцията през тези месеци постоянно сте чували, че поддържам Христо Иванов и неговите оферти. Аз даже не съм взел участие в диалозите, свързани с Конституцията, тъй като това е нещо, което се преподава в университета, учи се много години, а имаме и много положителни конституционалисти, които биха дали своята оценка и с които се съобразяваме. Не виждам нещо, за което Христо Иванов да е отговорен, с цел да понася отговорност. Сега се доизчиства тази част, в която не е уредено дали шефът на Българска народна банка и заместниците му, на Сметната палата, омбудсманът, в случай че станат служебни министър председатели им се пази мястото и дали това е в сходство със заеманата им служба. Това се трансформира през днешния ден, което не виждам да е някакъв проблем “, сподели Борисов за измененията в главния закон, които се отнасят до образуването на длъжностен кабинет, представен от Българска телеграфна агенция.

Бойко Борисов разяснява и дали Калин Стоянов би трябвало да остане министър на вътрешните работи. „ Калин Стоянов се оправи добре с Шенген и границата. От вчерашното известие на Министерство на вътрешните работи стана ясно кой е назначил дамата на Нотариуса. Калин Стоянов е персонално предопределение на Бойко Рашков като Министерство на вътрешните работи министър “, сподели той. Борисов прикани всички да имат памет.

„ Паметта ми е, че имаше много ясни и кардинални решения – и за Украйна, и за енергетиката, и за обществената сфера – за пенсиите, които трите партии внасяхме дружно предложенията, гласувахме ги дружно, гласувахме дружно бюджета “, напомни водачът на ГЕРБ за работата на държавното управление.

„ Чухме какви ли не неприятни неща за нас от сътрудниците от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), и че след изборите сме щели отново да си приказваме. Аз ги поучавам да отидат, да намерят време да изгледат постановката „ Език мой, зложелател мой “, тъй като, в случай че продължат по същия метод, просто няма да си приказваме “, сподели още Борисов.

„ В същото време, да кажа на тези, които приказват от името на ГЕРБ и Движение за права и свободи – и 150 депутати да имаме ГЕРБ и Движение за права и свободи, държавно управление няма да има след изборите сред единствено тези две партии “, съобщи Бойко Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР