СподелиВ предложения меморандум няма нищо толкова скандално. Дискусията, започната от

...
СподелиВ предложения меморандум няма нищо толкова скандално. Дискусията, започната от
Коментари Харесай

Никола Минчев: ДПС не е споменато в меморандума, явно това ги ядосва

Сподели
В оферти меморандум няма нищо толкоз скандално. Дискусията, стартирана от Делян Пеевски, загуби всякакво благовъзпитание и не води до добър резултат. Ние целим да има сполучливо ръководство на страната, което ще се случи през доста по-балансиран диалог. Това съобщи зам-.председателят на Народното събрание Никола Минчев пред Би Ти Ви.

Трябва да се съсредоточим върху наличието на меморандума, а точно – Движение за права и свободи не е упоменато в документа, очевидно това ги ядосва. Изрично е записано, че не следва да се употребяват плаващи болшинства, с цел да се прокарват ползи, разнообразни от тези, към които се сплотяват двете парламентарни групи. Десислава Атанасова сподели, че Движение за права и свободи ще има 1/3 от регулаторите, което на процедура е делкане. Сега обаче приказваме за механизъм, по който да се попълнят регулаторите. Когато меморандумът урежда тези правила, тогава идва бурната реакция. Тази разлика ми прави усещане “, разяснява той.

Той акцентира още, че ръководството се поддържа от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Този формат може да попълни всички регулатори, с изключение на Висш съдебен съвет, ВПС, ИВСС и Антикорупционната комисия, за които са нужни гласовете и на Движение за права и свободи.

„ Логиката на едно ръководство е то да откри поддръжка в границите на 121 народни представители. Винаги държавните управления са избирани с такова болшинство, което не пречи настрана да се попълнят регулаторите, за които се изисква квалифицирано болшинство. Меморандумът е направен от ПП-ДБ. Не е значимо кой тъкмо го е подписал, зад този документ застава цялото обединяване. Спорът кой го е написал е неправилен. Това е нашето предложение за диалози. Надявам се да се срещнем за диалози, тъй като никой не желае избори. Страната няма интерес от избори в този миг “, безапелационен е Минчев.

Минчев, който е ръководител на краткотрайната комисия в Народното събрание, основана да проверява обстоятелствата към групата на Нотариуса, съобщи по тематиката: „ Макар и да има припокриване на информацията, значимо ни е да чуем в границите на едно чуване във краткотрайната комисия съответни насоки. Всички изслушани лица досега ни дадоха съответни насоки къде можем да задълбаем. Виждам, че у нашите посетители, които изслушваме в комисията, има терзание да споделят обществено имена, без да посочат изрично доказателство. Комисията би трябвало да осветява разнообразни елементи и аспекти на проблема, тъй като това прави мъчно замитането му от органите, които другояче са способени да проверяват случая. “

По думите му в тази ситуация се постанова проверяващите да се саморазследват, по тази причина е нужен страничният взор. През лично изясняване на елементи да не се оставя различен вид, с изключение на институциите да си свършат работата.

„ Всичко, обвързвано с проблема Мартин Божанов – Нотариуса, какво се вижда и обвързваното с Пепи Еврото, ни интересува. Има обществено изнесени данни, че Любена Павлова, някогашната брачна половинка на Петьо Петров, е имала пълномощие от Нотариуса да подписа договорка сама със себе си – това демонстрира доста сериозна съгласуваност сред тях, надлежно и сред групите, които нотариуса и Пепи Еврото са оглавявали “, акцентира Минчев.

Той изясни, че комисията ще проверява толкоз огромен интервал от време, колкото данните разрешат.

„ Ще разпитаме и основния прокурор Борислав Сарафов. Въпросите в комисията са генерално в две насоки – какво се прави сега и какво се е предписание до момента – и в случай че е нищо, то тогава за какво. Имената, които досега излязоха в границите на чуванията, не са толкоз доста. Около Нотариуса постоянно се появява името на Велимир Атанасов. Калин Чанков бе упоменат, Емил Писков също “, сподели още Никола Минчев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР