СподелиВ началото на туристическия сезон в Гърция увеличават т.нар. такса

...
СподелиВ началото на туристическия сезон в Гърция увеличават т.нар. такса
Коментари Харесай

Удар по джоба: тежко им на нашенците по гръцкото море

Сподели
В началото на туристическия сезон в Гърция усилват така наречен такса „ настаняване “, която е обвързана с екологичното законодателство в страната.

Налогът се събира от всички туристи, записали нощувки в хотелите в южната ни съседка и повишението му е приблизително с към 50%.

Новата климатична такса ще важи за туристическия сезон от месец март до месец октомври.

Настаняването в хотел с една или две звезди ще се таксува с 1,5 евро на легло при сегашните 0,50 цента, предаде Bulgaria ON AIR.

Гостите на тризвездните комплекси в Гърция ще заплащат 3 евро на нощувка, при 1,5 евро до момента. Престоят в четиризвезден хотел ще коства в допълнение 7 евро на нощувка до момента беше 3 евро. Таксата за петзвезден първокласен хотел ще бъде 16 евро, до момента тя беше 4 евро.

Таксите ще се заплащат на място в хотелите и туроператорите нямат право да я включват в пакетите.
Гърция регистрира огромно нарастване на българските туристи
за първите 10 месеца на 2023 година Атина чака връх в брой на туристите и приходите от този бранш.

Българските туристи, които са пристигнали през сухопътните граници на страната са с 57% повече спрямо предходната година.

В Гърция от началото на годината до октомври в това число са почивали 4 200 000 българи, сочи изследване на Института за разбори към Туристическата камара ИНСЕТЕ.

От туристите от балканските страни най-голямо е увеличението на българските туристи. Следват турските туристи, които бележат растеж от един милион души.

Положителни данни за гръцкия туризъм са над 2 милиона туристи, пристигнали през октомври, който се смята за интервал отвън сезона.

Нов връх сложи и летището в, където в първите 10 месеца са пристигнали над 6 милиона души с интернационалните полети. А на летището на остров Крит броят на пристигналите с интернационалните полети доближи 5 милиона души.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР