СподелиВ момента БСП има огромни дългове и това е проблем,

...
СподелиВ момента БСП има огромни дългове и това е проблем,
Коментари Харесай

Петър Витанов: БСП има над 3 млн. лв. дългове и може да бъде заличена като партия

Сподели
В момента Българска социалистическа партия има големи задължения и това е проблем, тъй като може да сложи партията в тежки зависимости. Това разяснява някогашният евродепутат от групата на социалистите Петър Витанов.

„ Заради задълженията си от над 3 милиона лв. Българска социалистическа партия може да бъде заличена като партия, което ще е без аналог в партийната история. Но те основават и условия за зависимости и политическо изнудване “, сподели пред „ Студио Факти “ Витанов, представен от novini.bg.

„ В момента за Българска социалистическа партия е 10-ти ноември. Но тогава партията имаше над 1 милион членове, а в този момент не може да си разреши подобен трус, тъй като електоралната й поддръжка изтъня до 150 000 души. Тенденцията продължава да е отрицателна, натрупат се проблеми, хората мъчно разпознават водачите. Българска социалистическа партия има потребност от електрошок, явно с рутинни дейности тя мъчно ще оцелее “, сподели още той.

„ Политическият развой е в разпад – държавнически, парламентарен, управнически. Той е на всички равнища. В момента в политическите партии не е значима идеологията, а съответни персони. Сформират се фенски групи към един или различен “, счита още Петър Витанов.

Социалистът разяснява и раздорите на „ Позитано “ 20. Според него сега се прави опит за бойкот, с цел да падне резултатът и на идващите избори.

„ Всеки един водач на Българска социалистическа партия си отива до известна степен наскърбен и афектиран, само че никой до момента не си е разрешавал да основава юридически спънки за партията. Корнелия Нинова първо разгони тези, които я издигнаха и бяха авторитетни. Създаде се нова генерация млади политици и тя ги обезглави. Остана третата цедилка, чието главно качество беше лоялността “, сподели Витанов.

Според Петър Витанов в Българска социалистическа партия би трябвало да се приказва надалеч по-решително за значимите за обществото тематики, да се прави политика, която вълнува младите. За идните избори отпред на листите на Българска социалистическа партия би трябвало да са лица, които могат да генерират доверие.

„ Днес, когато половин България е без вода, ще се върна към минали години, когато говорехме за климатичните промени. Защото от една страна имаме безхаберие и безконтролно ръководство на водните запаси, само че са налице и климатични фактори, които ще породят тежки стопански проблеми. Но тези наши предизвестия освен не бяха одобрявани съществено, а бяхме наричани „ евроджендъри “, а климатичните промени – цялостна небивалица “, напомни Витанов.

Петър Витанов разяснява и номинациите за еврокомисар.

„ Съревнованието за еврокомисар стана като състезанието „ Златния Орфей “. Свидетели сме на прекомерно просрочен разговор, който трябваше да бъде обезщетен в границите на няколко дни, което го обезмисли и го направи неплатежоспособен. Имаме заблуда за демократична процедура “, съобщи някогашният евродепутат.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР