СподелиТурският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Атина и започна

...
СподелиТурският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Атина и започна
Коментари Харесай

Започна посещението на турския президент Ердоган в Гърция

Сподели
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дойде в Атина и стартира визитата си в Гърция през днешния ден със среща с президента на страната Катерина Сакеларопулу, оповестяват гръцките медии.

Пред Сакеларопулу Ердоган, представен от телевизия Скай, съобщи, че „ със съвещанието на Петия върховен съвет за съдействие Гърция-Турция стартира нова ера. Нека да беседваме, като виждаме чашата на половина цялостна “.

Президентът на Гърция акцентира, че „ трагичните събития (земетресенията в Турция и пожарите и наводненията в Гърция – б.ред.), пред които бяха изправени страните ни, станаха мотив да се развие възприятието за взаимност – обща линия, която сплотява двата народа. Взаимна е политическа воля за определяне на атмосфера за задълбочаване на съдействието и отбягване на напрежение в двустранните ни връзки (…) С тези мисли насочвам благопожелание за мир и благополучие на приятелския народ на Турция “.

След срещата си с президента на Гърция Ердоган ще беседва с премиера Кириакос Мицотакис. После ще се организира работен обяд на двете делегации, които вземат участие във Висшия съвет за съдействие. Програмата на визитата планува и редица двустранни срещи на министри от двете страни.

В Атина Ердоган е придружаван от редица членове на турския кабинет. С него са министърът на защитата Яшар Гюлер, министърът на финансите и държавната хазна Мехмет Шимшек, министърът на вътрешните работи Али Йерликая, министърът на културата Нури Ерсой, министърът на националното обучение Юсуф Текин и зам. министърът на външните работи Бурак Акчапар.

Поводът за визитата на Ердоган в Гърция е срещата на Висшия съвет за съдействие сред Гърция и Турция. Предишното посещаване на турския президент в Атина беше пред 6 години.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР