СподелиЦелият пакет от осем самолета F-16 Block 70 ще дойде

...
СподелиЦелият пакет от осем самолета F-16 Block 70 ще дойде
Коментари Харесай

САЩ ни доставят осемте изтребителя през 2025-а

Сподели
Целият пакет от осем самолета F-16 Block 70 ще пристигна до края на идната 2025 година. Това сподели пред публицисти след края на съвещанието на Комисията по защита в Народното събрание служебният боен министър Атанас Запрянов. Той изясни, че два самолета F-16 ще ни бъдат предадени от Съединени американски щати до края на тази година, само че ще останат там за образование на техните водачи. Ще се създаде и още един аероплан, който дружно с другите два, ще дойдат у нас до края на първото тримесечие на 2025 година, добави Запрянов.

След това още три самолета ще дойдат второто тримесечие следващата година и още два до края на годината, уточни служебният министър и заключи, че по този начин целият пакет от осем самолета ще пристигна до края на идната 2025 година

По този контракт ние плащаме единствено това, което сме получили, посочи Атанас Запрянов. Ако пристигна тренажор, ние го ревизираме, тестваме, подписват се приходно-разходни документи и от нашата сметка сумата се заплаща с наше позволение. Банковата сметка, разкрита във Федералната аварийна банка на Ню Йорк, е под надзор на Министерството на защитата, уточни министърът.

Комисията по защита на днешното си съвещание утвърди Законопроект за одобрение на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB „ Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка “, импортиран от Министерския съвет, оповестява Българска телеграфна агенция.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР