СподелиТова, което чух днес от служебния премиер Главчев, е, че

...
СподелиТова, което чух днес от служебния премиер Главчев, е, че
Коментари Харесай

Румен Христов: Имаме опасения към служебния външен министър

Сподели
Това, което чух през днешния ден от служебния министър председател Главчев, е, че той много преди Борисов да се произнесе във връзка с външния министър е търсил президента с предложение за неговата промяна. По една или друга причина не се е осъществил контактът, само че преди този момент е бил и диалогът с Даниел Митов, преди този момент е бил издирван и президентът, тъй като в последна сметка той е индивидът, който подписва указа. Това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи ГЕРБ-СДС изпитва опасения към служебния външен министър поради позицията му към войната в Украйна.

„ Ние имаме опасения от ориентацията на настоящия външен министър, която той прояви на първото интернационално присъединяване като министър, където зае една по-мека позиция във връзка с това, което се случва в Украйна, сподели Христов.

Според него мнението на Стефан Димитров е по-меко и различаващо се от позицията на другите политически сили.

Христов разяснява и другия препоръчан за промяна министър – на земеделието Кирил Вътев.

„ Това е един доста тежък бранш. Имаше видимо съгласие на пръв взор сред браншовите организации, само че това, което не съумя да свърши Вътев бяха 3 съществени задания. На първо място да реализира баланс и съгласие с браншовите организации. Да, те са доста, да ползите са разнообразни, само че по този начин или другояче като си станал министър, си носиш кръста и би трябвало да намериш разговор с тях “, акцентира Христов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР