СподелиСтихотворението Аз съм българче е важен инструмент за интеграция на

...
СподелиСтихотворението Аз съм българче е важен инструмент за интеграция на
Коментари Харесай

Просветният министър: „Аз съм българче“ няма да отпадне от програмата заради чуждите ученици!

Сподели
Стихотворението „ Аз съм българче ” е значим инструмент за интеграция на непознатите възпитаници у нас. Това сподели пред NOVA министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Коментарът му е във връзка спекулациите, че емблематичното произведение на Иван Вазов ще отпадне от образователната стратегия поради многото деца на бежанци, които се образоват у нас.

От МОН по-рано също показаха в своя позиция, че в никакъв миг и под никаква форма не е обсъждана смяна в проучването на емблематичното стихотворение. „ Аз съм българче “ се учи още в първи клас. В утвърдената образователна стратегия на МОН, която е наложителна за всички учебни заведения в Република България, е записано, че учениците би трябвало да могат да рецитират творбата. Внушенията, че са вероятни промени поради непознати жители, са лишени от смисъл, защото в България от години има възпитаници с друго поданство, които се образоват в българската просветителна система. За тях важат същите правила и в този смисъл те би трябвало и се научават да рецитират „ Аз съм българче “ още в първи клас. Опитът демонстрира, че това не съставлява компликация за децата “, увериха от МОН.

Ресорният министър съобщи още, че МОН е предложило смяна в образователната стратегия по история.

„ Експертите не са стигнали до общо умозаключение какво би трябвало да отпадне. Преди два месеца предложихме промени, само че разговорът следва ”, уточни той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР