СподелиСлужебното правителство е основно на ГЕРБ. Правят се огромни грешки

...
СподелиСлужебното правителство е основно на ГЕРБ. Правят се огромни грешки
Коментари Харесай

Отговорността за служебното правителство е на Борисов, смята Кирил Петков

Сподели
Служебното държавно управление е главно на ГЕРБ. Правят се големи неточности още в първата седмица и отговорността за това държавно управление е на Бойко Борисов, откакто през вчерашния ден министър председателят реагира единствено на някакъв коментар пред симпатизанти.

Това разяснява пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на парламентарната група (ПГ) на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков, във с рокадите в кабинета от последните дни.

Петков разяснява и изявлението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от по-рано тази седмица пред симпатизанти на партията. Тогава Борисов съобщи, че в служебното държавно управление ГЕРБ застават зад служебния министър на защитата Атанас Запрянов и желаят Главчев да смени

служебния министър на външните работи –

в противоположен случай служебното държавно управление няма да има поддръжката на партията, сподели водачът на ГЕРБ.

Според Петков протичащото се сега не е вследствие на измененията в Конституцията, а вследствие на човешкия фактор.

Според него концепцията на измененията в Конституцията е била президентът да има избор за фигурата на служебния министър председател от 10 самостоятелни претенденти.

Петков добави, че Кирил Петков, макар че е бил от ГЕРБ, не е задължен да „ съгласува с Борисов и Пеевски този кабинет, и по никакъв метод нищо не го задължава, когато Борисов нещо се намръщи, той (Главчев) да подскача и да желае оставката на двама министри “.
Тук не става дума за Конституцията, тук става дума за човешкия фактор, който за жалост демонстрира, че е безпричинно това деяние от един министър-председател, добави Петков.
Според него президентът би трябвало да носи конституционната отговорност и да вземе своето решение по отношение на указите за назначение на новите служебни министри.

На неговото място бих изискал да видя има ли справедливи обстоятелства за тези оставки, какви са те, заслужават ли и има ли нещо действително или просто едно позвъняване от господин Борисов, което да е фактическата причина за промяна на министри, уточни Петков.

Той бе безапелационен, че ще бъде извънредно, в случай че на всеки две седмици се сменят министрите.

Това, което, съгласно мен, е учудващо, е, че хора с толкоз доста политически опит, направиха толкоз доста неточности толкоз бързо, съобщи Кирил Петков по отношение на предложенията за лични промени в състава на служебното държавно управление.

По-рано през днешния ден стана ясно, че три партии – „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ внасят искане за избор на съмнение към държавното управление.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР