СподелиСлед като от ПП ГЕРБ многократно и агресивно поставиха въпроса

...
СподелиСлед като от ПП ГЕРБ многократно и агресивно поставиха въпроса
Коментари Харесай

Министърът на спорта Димитър Илиев: Заловеният с подкуп Иван Иванов е назначен по времето на ГЕРБ

Сподели
След като от Политическа партия ГЕРБ неведнъж и нападателно сложиха въпроса за хванатия с рушвет чиновник на министерството на спорта Иван Иванов, те използваха обстановката с цел да атакуван следващия министър в сякаш подкрепяното от тях държавно управление. Но през вчерашния ден спортният министър Димитър Илиев най-сетне събра храброст и съобщи, че въпросният чиновник е назначен на работа по времето на ГЕРБ от тогавашния министър на младежта и спорта Красен Кралев.

„ В спортно министерство ги заловиха с десетки хиляди левове рушвет и когато ми кажат, че те са за чистачката – аз напълно не съм доверчив да имам вяра, че е по този начин, и би трябвало да си понесат политическа отговорност. Като желаят да си го държат този министър, само че ние не можем да поддържаме корупционни схеми “, съобщи в петък водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Има корупция в Министерство на спорта – беше хванат чиновник с пари на стълбите във ведомството, само че са взети всички ограничения това да не се повтори. Това сподели министърът на спорта Димитър Илиев.

„ Корупцията е проникнала надълбоко в българското общество през последните десетилетия и никой няма гаранция, че в неговото ведомство няма хора, които са подготвени да посегнат. Ние сега плащаме налог на това, че сме дали своят вот доверие на хора, които са назначавани преди нас “, изясни той.

Министърът на спорта уточни още, че Иван Иванов е чиновник във ведомството от 2018 година – по време на мандата на Красен Кралев.

Според него казусът с Иван Иванов е добър образец за всеки, който се изкуши да получи пари на ръка още веднъж.

„ Органите работят и той ще би трябвало, по-късно да дава отговор за дейностите си “, безапелационен е министърът.

„ За Иван Иванов излязоха доста забавни обстоятелства, откакто той беше хванат. Той има извънредно безценен автомобил с всички екстри и даже с водач. Хвалил се е с това и евентуално е желал да бъде „ баровец “, в случай че мога по този начин да се изразя “, уточни той и отхвърли в схемата да е имало забъркан зам.-министър на спорта.

„ Абсурдно е даже да допуснем, че проф. Даниела Дашева (зам.-министър на спорта – б.р.) е забъркана в този корупционен скандал. Познавам я от доста време – тя е човек, който постоянно е спазвал законите “, безапелационен е министърът.

Въпреки осем месечното ръководство на т.нар „ сглобка “, голямото болшинство от работещи в другите министерства, организации и други държавни институции са хора, назначени от партия ГЕРБ, по време на 12 годишното им ръководство. И е мъчно и нелогично новите министри да бъдат упреквани за това. А търсенето на кавги, и несправедливите обвинения  в последно време се трансфораха в непокътната мрака на някогашните ръководещи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР