СподелиСлед години в немилост, Атанас Камбитов, който беше два мандата

...
СподелиСлед години в немилост, Атанас Камбитов, който беше два мандата
Коментари Харесай

Обратен завой: Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов се завърна в ГЕРБ

Сподели
След години в недружелюбност, Атанас Камбитов, който беше два мандата кмет на Благоевград, а преди този момент народен представител от ГЕРБ, и който напусна партията дружно с Цветан Цветанов, се завръща като общински ръководител на ГЕРБ в регионалния център. Информацията беше доказана през днешния ден от пресцентъра на партията.

Решението на Изпълнителната комисия на партията е било обявено на закрито съвещание на регионалното управление през вчерашния ден вечерта от секретаря на ГЕРБ Цветомир Паунов. На срещата е участвал и самият Атанас Камбитов. Той поема общинската организация на ГЕРБ, която краткотрайно се оглавяваше от Даниела Савеклиева.

Областният ръководител и евродепутат Андрей Новаков резервира поста си, само че Камбитов ще бъде районен координатор сред Изпълнителната комисия и региона.

Атанас Камбитов беше народен представител от ГЕРБ в 41-вото Народно заседание, само че не довърши мандата си, защото се яви и завоюва изборите за кмет на Благоевград. Управлява регионалния център от 2011 до 2019 година.

През септември 2020 година напуща ГЕРБ и се причислява към новоучредената партия на Цветан Цветанов „ Републиканци за България “. Камбитов е считан за един от най-близките хора на някогашния втори в ГЕРБ. Бившият кмет на Блaгoeвгрaд даже бе спряган за заместител на Цветанов в новата му партия.

На локалните избори в края на предходната година Камбитов още веднъж се кандидатира за кмет на Благоевград като самостоятелен, само че получи единствено 12.53% от вота.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР