СподелиСигнал за корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет

...
СподелиСигнал за корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет
Коментари Харесай

Проверяват мащабна измама: Български университет е издавал дипломи без изпити

Сподели
Сигнал за корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет е изпратен от преподавателя по история доцент Стефан Дечев до Министерството на образованието.

В сигнала разказва нанасяне на оценки без положени изпити, подправяне на подписи и разпределяне на дипломи без полагане на изпити, оповестява Българска национална телевизия.

Просветното министерство е почнало инспекция по случая, от Югозападния университет отхвърлиха коментар, до момента в който тя не приключи.

Доцент Стефан Дечев разкрил, че в интервала октомври 2022-ра – март 2023-та година има най-малко осем случая, в които той не е писал оценки на студенти от Правно-историческия факултет на Югозападния университет,

само че такива са нанесени и в следствие тези студенти са получи дипломи.

„ Аз мисля, че просто в един миг се е тръгнало към дипломиране на тези хора съгласно управлението на университета и вместо да положат невзетите към момента изпити, просто някой е нанесъл там оценките и е подписал, опитал се е да имитира моя автограф много неумело “, сподели доцент Стефан Дечев, учител в Нов български университет.

В сигнал до просветното министерство доцент Дечев дава съответни образци, които е подкрепил с 26 фотоси на оценки и подписи против тях от основната книга на факултета.

Тези оценки са главно по дисциплините „ Въведение в историята на историографията “, „ Български шовинизъм “, „ Нова българска история “, „ Политика и историческа памет “ и „ История на храненето “, водени от Дечев.

„ Това е направено от ръководителят на катедрата доцент лекар Валентин Китанов.

Защото доста наподобяват почерците, с които е подправен моя автограф на дисциплините и на метода, по който той се подписва на дисциплините, които той самият води “, добави доцент Дечев.

В последна сметка най-лошото, съгласно доцент Дечев е, че получените дипломи са подправени.

„ Тук става въпрос за документна машинация, получени дипломи за приключено висше обучение сред 2021 и 2023 година, без да са положени нужните изпити “, сподели преподавателят.

Доцент Дечев е напуснал Югозападния университет и към този момент преподава в Нов български университет. От Министерството на образованието и науката увериха, че е почнала инспекция по случая.

От управлението на Правно-историческия факултет на Югозападния университет отхвърлиха коментар с претекста, че към момента нямат публична информация по проблема от министерството. Запазиха си обаче право на отговор, когато я получат.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР