СподелиЩе изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания

...
СподелиЩе изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания
Коментари Харесай

Денков: Арестът на Петя Банкова е скандалът на годината

Сподели
Ще изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания напън над основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, тъй като може и да става въпрос за закононарушение. Това съобщи пред БНР министър председателят в оставка Николай Денков.

„ Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев рапортува за напън над него и пред мен, и пред президента Румен Радев. Така че и президентът е осведомен какво се е случило – кои са хората и по какъв начин се се случил натискът над Коцев “, посочи той.

Денков добави, че върху Коцев „ сигурно е сбъднат напън – както от министър Калин Стоянов, по този начин и от най-високо сложени лица в прокуратурата – този напън би трябвало да бъде разследван.

Провежда се акция 3 в 1, тъй като има три цели, счита министър-председателят в оставка и разяснява:

„ Първата е да се отвлече вниманието от едни въпроси, които от много време стоят на дневен ред – има ли проведена незаконна група във връзка с „ Турски поток “, „ Осемте джуджета “, Нотариуса, където имаме явно дейности, които изискват следствие и вероятно наказателно гонене. Втората причина е да се ударят две основни лица – основният секретар на Министерство на вътрешните работи и началникът на Агенция „ Митници “. Третото, което се цели, тук нямам изключително подозрение, посредством тях да може да се нападат политически хора като Асен Василев, Бойко Рашков “.

Според него има несъгласие в това, че и Живко Коцев, и Калин Стоянов познават Стефан Димитров, само че единият се слага в отрицателна светлина поради това другарство.

„ Моят апел към проверяващите е както проверяват Коцев, по този начин да ревизират какво е ситуацията с Калин Стоянов “, съобщи Денков.

Премиерът в оставка заяви, че Живко Коцев е имал покана за присъединяване в телевизионна предаване по Би Ти Ви, само че от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи не са му разрешили.

„ Той искаше да излезе пред медии и да показа своята позиция, тъй като няма от какво да се тормози “, изясни министър председателят.

Във връзка с ареста на Петя Банкова, Денков попита:

„ Как по този начин стана, че един шеф на „ Митници “ след един месец на тази позиция внезапно се оказа единственият разследван през последните години във връзка с каналите за контрабанда. Аз не видях никакво доказателство, че тя има някакво отношение, приемане на облаги, което да демонстрира, че тя е част от реализиране на някакви незаконни планове. … Дали тя не се е опитвала просто да си свърши работата. … Интересното е, че тези канали съществуват от години. Къде са доказателствата на ДАНС от предходните години. Много пъти съм казвал, че има „ сляпо леке “ в службите във връзка с корупцията и контрабандата. Когато се появи един неуместен човек, който може би стопира каналите, тъй като видяхме, че беше хваната контрабанда, бяха хванати и опиати, този човек внезапно се оказва цел на същите тези служби. Това е абсурдът на годината “.

Не желаеме почтени хора да се оказват жертва на политически битки, изрично акцентира Николай Денков.

Той съобщи, че би трябвало да се проведат почтени избори на 9-и юни и прикани за по-висока изборна интензивност.

„ Хората би трябвало да излязат и да гласоподават, тъй като с всеки глас дефинират бъдещето. Когото изберат, той ще ги ръководи и от това ще зависи по какъв начин ще живеят “, съобщи министър председателят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР