СподелиС подадената оставка от страна на акад. Николай Денков ние

...
СподелиС подадената оставка от страна на акад. Николай Денков ние
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Днес Борисов ми се видя много омекнал

Сподели
С подадената оставка от страна на акад. Николай Денков ние спазихме поетите задължения. Надявам се и другите да спазят своите анагжименти. Не виждам никакво бързане в тази работа, просто изпълняваме дадената дума. Това съобщи по Българска национална телевизия депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Настимир Ананиев, който разяснява тематиката за подадената оставка от премиера Николай Денков и препоръчаното от ГЕРБ съдружно съглашение.

Днес Бойко Борисов ми се видя доста омекнал. Негови някогашни министри се държаха като мажоретки на Националното заседание на ГЕРБ и да помпат мускули там. Делян Добрев е основен енергетик на ГЕРБ и не стопира да подлага на критика, само че не съм го чул дума да обели за Руски поток и „ полегнала “ ли е България пред Путин. Бойко Борисов беше оповестил, че до 8 март би трябвало да се случи всичко или отиваме на избори. Ние едвам през днешния ден получихме плана на съглашение, в случай че от ГЕРБ твърдяха, че този документ е подготвен отпреди пет дни. За нас най-важно е да се решат проблемите с регулаторите и да се довърши правосъдната промяна. Аз на никое място не видях в този документ ГЕРБ да приказва за проблеми с основния прокурор. Лично приканих господин Сарафов да напусне поста си, до момента в който текат следствията за Нотариуса и „ Осемте джуджета “, добави той.

„ Без Движение за права и свободи не можем само математически. Заедно с ГЕРБ имаме 132 гласа, само че за конституционните промени бяха нужни 160 гласа и Движение за права и свободи се включиха. В предлагането на ГЕРБ видях едно доста хитро оставяне на малка врата да се употребяват „ Възраждане “ и Има Такъв Народ. ГЕРБ и Движение за права и свободи са ги употребили няколко пъти. В нашия меморандум беше ясно написано, че регулаторите ще се избират единствено от евро-атлантически насочените партии. Днес не видях такова нещо при ГЕРБ и това дава спорни сигнали. Другото е, че Борисов можеше да постъпи мъжки и да седне той на масата за договаряния, а не да се крие зад някогашни министри и дами от ГЕРБ. От наша страна ще договарят водачите на партиите. Същото трябваше да създадат и от ГЕРБ. Важното е да се държим държавнически. Когато не се държиш държавнически, постоянно можеш да поставиш червени линии. Нашата цел е да продължим промените и да продължи ръководството по нов метод. Ние ще седнем на масата за договаряния с нашия меморандум и съглашението на ГЕРБ. Никъде в нашия меморандум не написа, че би трябвало да се поделят регулаторите. Когато Борисов подлага на критика някой министър, това незабавно значи, че този министър си прави работата и ми се издига в очите. Аз персонално имам рецензии към избрани министри, само че имена няма да ви кажа. Оценките на министрите ще се дадат от Николай Денков и Мария Габриел “, безапелационен бе Ананиев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР