СподелиРуският президент Владимир Путин заяви в излъчено интервю, че Русия

...
СподелиРуският президент Владимир Путин заяви в излъчено интервю, че Русия
Коментари Харесай

Какво каза Владимир Путин в първото си интервю пред американски журналист от началото на войната в Украйна

Сподели
Руският президент Владимир Путин съобщи в излъчено изявление, че Русия ще се бори за своите ползи, само че няма интерес да уголемява водената от нея война в Украйна към други страни като Полша и Латвия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Путин направи този коментар в траялото повече от два часа изявление с Тъкър Карлсън. То бе първото му с американски публицист отпреди нахлуването на Русия в Украйна преди близо две години.

Запитан дали може да си показа сюжет, при който би изпратил съветски войски в Полша, членка на НАТО. Путин отговори:

„ Само в един случай, в случай че Полша нападне Русия. Защо? Защото ние нямаме никакъв интерес в Полша, Латвия или където и да било другаде. Защо бихме го създали? Просто нямаме никакъв интерес. Москва няма териториални искания към тези страни “, акцентира Путин.

Интервюто е извършено в Москва във вторник и е излъчено по уеб страницата tuckercarlson.com.

Путин говореше на съветски език, а отговорите му бяха дублирани на британски. Той стартира с дълги бележки за връзките на Русия с Украйна, Полша и други страни. Кремъл съобщи, че Путин се е съгласил на изявлението с Карлсън, тъй като методът на някогашния водещ на Fox News се разграничава от „ едностранчивото “ отразяване на спора в Украйна от доста западни новинарски организации.

Смята се, че Карлсон има близки връзки с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се чака да бъде претендентът на Републиканската партия на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, отбелязва Ройтерс. Тръмп прикани за деескалация на войната в Украйна, в която администрацията на Байдън твърдо поддържа държавното управление на украинския президент Володимир Зеленски, и се оплака от изпращането на помощ за милиарди долари на Киев.

От своя страна Карлсън съобщи, че огромна част от отразяването на войната в западните медии е пристрастно в интерес на Киев, напомня организацията.

Путин съобщи още, че руската република Украйна е била основана от болшевиките, до тогава тя не е съществувала. Първоначално думата „ украинец “ е означавала, че индивидът живее в покрайнините на страната, изясни президентът на Русия, представен от ТАСС. Според него възобновяване на връзките сред народите на Русия и Украйна ще отнеме доста дълго, само че ще се случи.

„ Проблемът се корени в това, че след приемането на самостоятелност Украйна слага в центъра на своята еднаквост подправените герои, които са сътрудничили на Хитлер “, акцентира Путин в изявлението. „ Ако някой се счита за обособен народ, той има право да го прави. Но не въз основата на нацизма, на нацистката идеология “.

Путин акцентира, че унгарците, живеещи в Западна Украйна, биха желали земите им да се върнат в историческата татковина, само че в никакъв случай не е обсъждал сходна опция с унгарския министър председател Виктор Орбан.

„ Светът все едно ще се промени, без значение по какъв начин ще завършат събитията в Украйна “, добави Путин.

В изявлението си Путин декларира също, че е допустимо да се реализира съглашение за освобождението на американския публицист Еван Гершкович, който е арестуван в Русия от близо година, отбелязва Франс прес.

„ Мисля, че може да бъде реализирана договорка “, съобщи съветският президент. „ Няма табу върху решаването на този въпрос. Готови сме да го разгадаем, само че избрани условия се разискват по каналите на специфичните служби “, добави той.

Путин акцентира, че Гершкович е бил хванат, до момента в който получава поверителна информация. „ Това се назовава шпионаж “, означи съветският президент, представен от ТАСС.

„ Западът се бои от мощен Китай повече, в сравнение с от мощна Русия. В същото време Русия чува доста страшни истории за Пекин, само че вижда неговата липса на настъпателност. С рестриктивните мерки си върху съдействието с КНР Съединени американски щати си вредят сами, добави президентът.

Той изрази и готовността на Москва да доставя газ на Западна Европа, в случай че Германия отвори газопровода „ Северен поток-2 “. Според съветския държавен глава атентатът против газопроводите в Северно море е дело на специфичните служби на Съединени американски щати.

Според Владимир Путин макар глобите, през последната година Русия е станала първата европейска стопанска система по паритет на покупателната дарба, отбелязва ТАСС.

„ Съединени американски щати са предиздвикали Киев да забрани по законов ред договарянията с Москва, в този момент те би трябвало да се оправят с този проблем “, добави съветският президент.

Според него Вашингтон е оказал напън върху другите страни от НАТО да поддържат концепцията за разширение на Алианса, включващо Украйна и Грузия – макар че в началото Западът е заречен пактът да не се уголемява на изток, означи Путин.

Русия е подготвена за договаряния със Запада, добави съветският президент.

„ Западните страни до момента подвигаха звук, крещейки: би трябвало да реализираме стратегическо проваляне на Русия, проваляне на бойното поле. Но в този момент, явно, идва осъзнаването, че това не е елементарно да се направи, в случай че въобще е допустимо “, означи Путин.

Според него това е невероятно по формулировка, това в никакъв случай няма да се случи.

„ Струва ми се, че тези, които управляват властта на Запад, към този момент са осъзнали това. Но в случай че това е правилно и в случай че това осъзнаване е пристигнало, помислете в този момент какво да вършиме по-нататък “, прикани той.

Путин твърди, че НАТО желае да води договаряния с Русия, само че не знае по какъв начин.

„ Евентуална промяна на президента на Съединени американски щати няма да промени отношението на американския хайлайф към Москва, въпросът не е в една персона “, акцентира Путин. Ако „ в американското общество надделее концепцията за владичество непременно и благодарение на силови дейности, нищо няма да се промени – ще стане единствено по-лошо “.

„ А в случай че в края на краищата се стигне до осъзнаването, че светът се трансформира заради справедливи условия и човек би трябвало да може да се приспособява към тях в точния момент, употребявайки преимуществата, които Съединени американски щати имат и през днешния ден, тогава може би нещо би могло да се промени “, добави той.

„ Ако това осъзнаване стигне до ръководещите елити, тогава да, тогава първият човек на страната ще работи в очакване на това, което чакат от него гласоподавателите и хората, които взимат решения на разнообразни равнища. Тогава нещо може да се промени “, акцентира Владимир Путин.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР