СподелиРотация на правителството ще има и основната причина е, че

...
СподелиРотация на правителството ще има и основната причина е, че
Коментари Харесай

Илиян Василев само за ДЕБАТИ: Ротация ще има, за ГЕРБ не е изгодно – разделят се с власт

Сподели
Ротация на държавното управление ще има и главната причина е, че за ГЕРБ не е преференциално, защото противоположното – събаряне на държавното управление и отиване на нови избори би означавало те да се разделят с власт.

Това стана ясно от думите на Илиян Василев в изявление за ДЕБАТИ. Бившият посланик изясни, че смисълът на съществуването на партията на Борисов е в това тя да бъде във властта.

„ И това е смисълът на офертата, която управлението има към своите членове – че в случай че сме дружно, ще намерите проекция на своите персонални или групови проекти през локална власт, държавни сдружения, централна власт… “, изясни Василев и даде образец с енергетиката.

„ В нито едно от огромните сдружения няма назначено нещо друго, с изключение на хора, които са на ГЕРБ. Една от видните им фигури стана началник на АЕЦ „ Козлодуй “ – това е най-доходоносното дружество. „ Булгартрансгаз “ също е човек, назначен по времето на ГЕРБ. Всичко, което става в „ Булгаргаз “, става със знанието и с утвърждението на ГЕРБ “, изясни той.

По думите му ГЕРБ би трябвало да „ инкасира минусите против това, което ще изгуби, в случай че разреши “ да пристигна служебно държавно управление на президента Румен Радев.

„ Алтернатива е вероятно образуването на друго държавно управление, в границите на този кабинет, откакто бъде свалено това правителство; преформатирано държавно управление, в границите на което ГЕРБ още веднъж стартират да вършат с някакви свои комбинации държавни управления. Но даже и да могат математически да го образуват, без ПП-ДБ няма по какъв начин да стане “, изясни анализаторът.

Според него промяната на „ същинската власт “ е в промяната на управленията на регулаторите, от които директно зависи бизнесът и финансирането на партиите.

„ Питате ме дали ще има ротация. Да забележим какви са признаците на борбата към тази ротация. Първо, превзеха се Нова тв и bTV. Тоест, прозорецът на независимост на публицистиката там, сякаш се затваря. Виждате сякаш, по какъв начин министрите в държавното управление на ПП-ДБ, като започнете министъра на Министерство на вътрешните работи, шефа на ГДБОП – по какъв начин започнаха медийно да почистват или да разводняват тематиката с разкритията към Нотариуса, връщането на огромната тематика за корупцията…

Така че в тази динамичност от разнообразни контексти и процеси най-сетне си мисля, че ротацията ще стане. В какъв тип тъкмо – не мога да Ви кажа, само че не е преференциално на ГЕРБ сега да се вършат на революционери и да смъкват държавни управления, още по-малко да поемат властта еднолично “, разяснява Василев.

Цялото изявление четете в събота.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР