СподелиРеал Мадрид спечели Суперкупата на Испания по футбол за 13-и

...
СподелиРеал Мадрид спечели Суперкупата на Испания по футбол за 13-и
Коментари Харесай

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Испания след триумф над Барселона

Сподели
Реал Мадрид завоюва Суперкупата на Испания по футбол за 13-и път в историята след победа над Барселона с 4:1 във финала на шампионата, игран в Рияд (Саудитска Арабия) и взе реванш за миналогодишното проваляне във финалния конфликт. Победата е четвърта за Реал против каталунците в последните пет срещи сред двата отбора в тази конкуренция.

„ Белия балет “ усили серията си без загуба на 21 срещи във всички шампионати.

Винисиус Жуниор осъществя хеттрик за гранда от Мадрид единствено за едно полувреме, съобщи Българска телеграфна агенция. Той донесе преднина от 2:0 за Реал още до десетата минута на мача, вкарвайки на два пъти в границите на три минути. Бразилецът бе прецизен в седмата минута след извеждащо подаване от Джуд Белингам, реализирайки първия си гол след завръщането на терена след травма. В десетата минута той се разписа още веднъж, оползотворявайки асистенция на сънародника си Родриго.

Феран Торес удари греда за Барселона в 12-ата минута, а в 33-ата Роберт Левандовски съумя да понижи след мощен удар към вратата на съперника за 1:2.

Само шест минути по-късно обаче Винисиус Жуниор оформи хеттрика си с трето попадение за 3:1 от дузпа, отсъдена за нарушаване против него на Роналд Араухо, а в 64-ата минута Родриго се разписа за крайното 4:1.

Каталунците доиграха срещата с човек по-малко поради втория жълт и надлежно червен картон за уругваеца Араухо в 71-ата минута още веднъж за нарушаване против Винисиус Жуниор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР