СподелиРазходите за миналия месец по предизборната кампания на вицепрезидентката на

...
СподелиРазходите за миналия месец по предизборната кампания на вицепрезидентката на
Коментари Харесай

Харис поведе Тръмп по разходите за предизборна кампания. Означава ли това сигурна победа?

Сподели
Разходите за предишния месец по предизборната акция на вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис, която е кандидат на Демократическата партия за президентските избори на 5 ноември, са три пъти по-големи, в сравнение с щаба на претендента на републиканците Доналд Тръмп за август, съобщи Ройтерс, като се базира на данни, изнесени от предизборните щабове на противниците.

Харис, която стартира предизборната си акция през юли, откакто размени на претендентската позиция отдръпналия се от конкуренцията сегашен американски президент Джо Байдън, разгласи пред Федералната изборна комисия на Съединени американски щати разноски от 174 милиона $ да предишния месец.

Щабът на Тръмп на собствен ред рапортува за разноски от 61 милиона $.

Макар и финансовото преимущество на Харис от дарения ѝ оказва помощ за серия от предизборни телевизионни реклами, то може и да не ѝ донесе победа през ноември, отбелязва Ройтерс, като припомня че през 2016 година Тръмп е победил съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън с по-малко финанси.

Пред Федералната изборна комисия вицепрезидентката на Съединени американски щати заявява 190 милиона $ доходи от дарения през август, до момента в който при Тръмп те са $45 млн.

По-голямата част от заявените от двамата настоящи противници разноски за август са точно за реклами, като по-малки суми са били давани за предизборни прояви, пътувания и заплати на хората от щабовете, показва организацията.

Освен това щабът на Харис сподели, че е направил подаяние от 75 000 $ на Обединения фонд на Детройт – организация с нестопанска цел, работеща за увеличение на интензивността на чернокожите гласоподаватели в щата Мичиган, определян като основен в изборите, добавя Ройтерс.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР