СподелиРайонният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание по

...
СподелиРайонният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание по
Коментари Харесай

Нарязаната Дебора и насилникът ѝ се срещнаха за първи път в съдебната зала след повече от половин година

Сподели
Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното съвещание по случая „ Дебора “.

Това заяви пред публицисти бранителят на Георги Георгиев Валентин Димитров.

Пострадалата Дебора и насилникът ѝ се срещнаха за първи път от половин година, откакто момичето беше нарязано с макетен нож и пребито. Според медиите, участвали на процеса, момичето не погледнало нито един път към Георги Георгиев, който е доведен в залата под защита и с белезници.

По думите му правосъдният състав е решил гражданският иск на потърпевшата Дебора Михайлова за 200 хиляди лв. да не се преглежда в едно с това наказателно произвеждане.

Делото се гледа при закрити врата.

Адвокатите на Георгиев желаят още изменение на мярката му за неотклонение в „ домакински арест “ и преустановяване на правосъдното произвеждане и връщането му в прокуратурата за премахване на позволени неточности, свързани със заканата за ликвидиране.

Според юрист Димитров те са извадени от подтекста и са изцяло голословни изказвания. Очаква се магистратите да се произнесат.

Защитниците на Георгиев са поискали да не се дава ход на съвещанието, защото в залата няма представител на Районна прокуратура – Пловдив, а са командировани прокурори от Стара Загора, само че правосъдният състав го отхвърли.

Адвокатите на Дебора дефинираха настояването като опит за шиканиране на процеса.

Причината делото да бъде гледано от Районния съд в Пловдив е, че всеки един от съдиите от състава на Районен съд – Стара Загора, след определянето му за докладчик, посредством системата за инцидентно систематизиране, си направи отказ.

Още първоначално правосъдният състав реши разпоредителното съвещание да се гледа при закрити врата.

Съдия Десислава Порязова уточни като причина предотвратяването на оповестяване

на обстоятелства от интимния живот на участниците.

26-годишният Георги Георгиев е предаден на съд по три обвинявания.

Първото е за това, че на 26 юни м.г. в Стара Загора с особена свирепост, посредством нанасяне на удар с пестник в региона на главата и посредством нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е предизвикал на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна междинна телесна щета, която е довела до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и обезобразяване на части на тялото.

Деянието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод.

Второто обвиняване е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиненият принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си – остригал част от косата ѝ в региона на лявата половина на главата с електрическа машинка, като използвал за това мощ, изразяваща се в нанасяне на удар с пестник в региона на лицето.

Третото обвиняване е за това, че от началото на месец април до 25 юни предходната година в Стара Загора и в Казанлък в изискванията на продължавано закононарушение Георги на шест пъти се заканил с ликвидиране на Дебора и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

За трите закононарушения оптималният период на наказването е до 10 години „ отнемане от независимост “.

По случая бяха направени шест експертизи от над 20 движимости лица. Обвинителният акт е от 31 страници.

Инцидентът е станал в края на юни м.г., само че казусът закупи необятен публичен отзив в края на юли 2023г.

Сигнал за нападението е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 31 юли Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка „ задържане под стража “, само че след налагането ѝ няколко пъти юристите на Георгиев желаеха смяна в по-лека.

Исканията не бяха почетени от окръжните магистрати в Стара Загора.

Случаят с насилието на Дебора Михайлова провокира серия от митинги в цялата страна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР