СподелиРадвам се, че аргументите и разумът намериха своето място, това

...
СподелиРадвам се, че аргументите и разумът намериха своето място, това
Коментари Харесай

Денков: Продажбата на „Лукойл“ няма да стресира пазара на горива, но премахване на дерогацията за 3 дни ще го направи

Сподели
Радвам се, че причините и разсъдъкът откриха своето място, това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти във връзка постигнатото единодушие от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи за дерогацията.

От партиите през вчерашния ден обявиха, че са се разбрали на 1 март 2024 година дерогацията да отпадне, а от 1 януари 2024 година ще отпаднат квотите за експорт.

Министър-председателят изясни, че е добре всяка институция да се взре в нейните си съществени задания.

„ В Народното събрание главните задания са Конституцията, бюджетът, антикорупционният закон, регулаторите. Има доста работа там. Ние би трябвало да работим в съгласуваност с тях. Не е задоволително Народното събрание да взима решения, които не са разисквани с нас, а ние би трябвало да ги осъществяваме “, добави Денков и изрази вяра последователно „ тази просвета на съгласуваност и на взаимно почитание да стартира да се построява, макар комплицираните съдружни или некоалиционни връзки “.

Очевидно е стартирал развой по продажбата на „ Лукойл Нефтохим Бургас “, уточни още Денков.

„ Доколкото разбрах ще се търсят авторитетни интернационалните консултанти, които да им оказват помощ в реализацията на тази сериозна договорка. Това е сериозна договорка, кой ще купи „ Лукойл “ – зависи от това какви купувачи ще се явят. Сделката няма да стресира пазара на горива, само че тези опити, които видяхме – да се стресира работата на рафинерията посредством дерогация за 3 дни, биха могли да стресират пазара на горива. Това се опитваме да избегнем “, сподели министър председателят.

„ Самото говорене не знам дали понижава пазарната цена, само че силови дейности от вида „ да премахнем дерогацията за 3 дни “ – сигурно го прави “, безапелационен бе Денков.

Премиерът разяснява и проблема с болница „ Пирогов “.

„ Чакаме мнение и ще забележим кой е прав и кой крив. Със сигурност министър Хинков работи съгласно пълномощията си. И Народното събрание, и Министерският би трябвало да работят съгласно пълномощията си. Ако нещо се оспорва, това ще стане ясно от инспекциите. АДФИ и прокуратурата би трябвало да се изкажат, това чакаме “, съобщи Денков.

„ Ако Хинков има съображение и е работил вярно, шефът на Пирогов би трябвало да понесе наказания. Защо да го избавям Хинков без да знам какъв е резултатът, “ попита Денков.

Средствата, които се дават, би трябвало да отидат за лекуване на болните, в случай че се окаже, че шефът на Пирогов е работил непозволено, значи министърът си е приключил работата, безапелационен бе Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР