СподелиПромените в Конституцията са стъпка в правилната посока. За мен

...
СподелиПромените в Конституцията са стъпка в правилната посока. За мен
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Съдебната система не работи. Какво се случи с кюлчетата и чувалите по магистралите?

Сподели
Промените в Конституцията са стъпка в вярната посока. За мен е значимо ограничението на служебните държавни управления. След Конституцията следват други неща. Висшият правосъден съвет е с изминал мандат. Инспекторатът към Висш съдебен съвет е с изминал мандат. След измененията в Конституцията би трябвало да продължим с КПКОНПИ. Ключово в измененията е човешкият фактор. Кой е индивидът, който ще би трябвало извърши законите. Има законодателство, само че чакаме някой да го свърши. Това разяснява пред bTV депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

„ Ние сме в режим на етажна благосъстоятелност. Никой не си избира съседите. Трябва да се съберем, с цел да санираме постройката, тъй като ни е прокапал покривът. Имаме плъхове в мазето, някой краде от компотите, крадат суджуците от терасата, някой краде от касата. Когато имаме работеща правосъдна система, желаеме да има правдивост. Хората желаят да знаят какво се случи с „ Барселонагейт “, какво се случи с кюлчетата, какво се случи с чувалите по автомагистралите. Нищо не се случи, тъй като имаме неработеща правосъдна система “, добави националният представител.

Дневният ред се дефинира от нас, въпреки и да сме малцинство в Народното събрание. Наближава ротацията, при която само Мария Габриел ще стане министър-председател, а Николай Денков – вицепремиер. За да се смени министър, би трябвало да има единодушието на всички партии, които са част от двете обединения (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, бел. ред.), изясни Ананиев.

„ Стига сме говорили за Пеевски. Пеевски, наименуван от Доган „ хиперактивен феномен “. Всички скочиха на „ феномен “. Проблемът е „ хиперактивен “. Хиперактивността е заболяване. Когато приказваме за Пеевски, забравяме, че той има двоен „ Магнитски “ – и от Съединени американски щати, и от Англия. Има лек протест измежду българските турци в Движение за права и свободи. Движение за права и свободи не приема номинацията на Пеевски да бъде определен за ръководител. Партията ще заплати цена за това. Движение за права и свободи е значима за конституционните промени. Знаем, че плащаме политическа цена, само че въпросът е какво ще получим. Ако създадем конституционната промяна, в случай че влезем в Шенген и еврозоната – аз съм подготвен да платя цената “, акцентира Ананиев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР