СподелиПрокуратурата разследва смъртта на 32-годишен мъж в ареста в полицията

...
СподелиПрокуратурата разследва смъртта на 32-годишен мъж в ареста в полицията
Коментари Харесай

Въпросителни около смъртта на арестант в Ямбол: Роднините не знаят защо е бил задържан

Сподели
Прокуратурата проверява гибелта на 32-годишен мъж в ареста в полицията в Ямбол, заяви за Българска телеграфна агенция окръжният прокурор Дойчин Дойчев.

Според околните на умрелия става въпрос за

превишаване на полицейските пълномощия и упражнено принуждение.

Мъжът е арестуван от полицията в ранните часове на 6 юли, събота. На този стадий следствието се води общоприетоо за ликвидиране, само че не се изключва и версията самоубийство.

Разследването към момента е на прекомерно ранен стадий, чака се съдебномедицинската експертиза от аутопсията, с цел да се открият аргументите за гибелта, посочи окръжният прокурор.

„ Досъдебното произвеждане е формирано по член 115 на този стадий. Извършени са първичните следствени дейности, оглед на местопроизшествието, разпитани са очевидци. Лицето е арестувано за владеене на опиати, по информация от полицията “, сподели Дойчев.

„ Съмненията ни са ни, че е обичай, унизен и заставен да се самообеси “, сподели за Българска телеграфна агенция Нели Динева, вуйна на умрелия.

По думите ѝ, има следи от принуждение по тялото.

„ Починал е в приемното на РПУ – Ямбол. Как, за какво е арестуван, защо, никой не ни дава отникъде никаква информация. Аутопсията е направена без никой да ни уведоми, в случай, че казахме, че желаеме да се извърши в различен град, да не е в Ямбол “, уточни още тя.

Майката на умрелия сподели пред bTV, че не има вяра той да е протегнал ръка на живота си.

„ Той беше жизнеспособен човек, искаше да живее този живот. Не имам вяра да е протегнал ръка на себе си. Съобщиха в 8 сутринта в събота на брачна половинка ми, че синът ми е умрял в ареста и да дойдем да си приберем натрупа “, описа Веселина Димова.

Близките на умрелия обясниха, че той е работил в подслон за животни във Варна и се е прибрал, с цел да вземе приятелката си, с която е трябвало да заживеят дружно.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР