СподелиПрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви снощи, че според него

...
СподелиПрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви снощи, че според него
Коментари Харесай

Байдън: Нетаняху повече вреди на Израел, отколкото му помага

Сподели
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи нощес, че съгласно него израелският министър-председател Бенямин Нетаняху „ повече вреди на Израел, в сравнение с му оказва помощ “ с метода в своята война в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес.

Американският водач изрази поддръжката си за правото на Израел на самоотбрана след нападението на радикалното палестинско придвижване „ Хамас “ против израелска територия на 7 октомври предходната година, само че сподели по адрес на Нетаняху, че „ той би трябвало да обърне повече внимание на изгубения живот на почтените хора, който е бил следствие от подхванатите дейности “.

Байдън, който от месеци предизвестява Израел, че ще загуби интернационална поддръжка поради растящия брой на цивилните жертви в линията Газа, даде изявление за Джонатан Кейпхарт от телевизионния канал „ Майкрософт Ен Би Си “. АП показва, че тези негови изказвания приказват за обтегнатите му връзки с Нетаняху.

По мотив броя на жертвите в Газа, които съгласно здравното министерство на контролиращата анклава формация „ Хамас “ към този момент е към тридесет и една хиляди души, Байдън сподели, че „ това опонира с позицията на Нетаняху “. „ И аз мисля, че е огромна неточност “, сподели американският държавен глава.

Той добави, че вероятно навлизане на израелските сили в граничния с Египет град Рафах в линията Газа, където са намерили леговище над 1,3 милиона палестинци, за него е „ алена линия “, добавя Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР