СподелиПремиерът в оставка Николай Денков не е информиран за акцията

...
СподелиПремиерът в оставка Николай Денков не е информиран за акцията
Коментари Харесай

Асен Василев: Премиерът Денков не е бил информиран за акцията на ДАНС в митниците

Сподели
Премиерът в оставка Николай Денков не е осведомен за акцията на ДАНС против шефката на митниците Петя Банкова и заместника ѝ. Това съобщи пред публицисти след съвещанието на държавното управление министърът на финансите Асен Василев.

„ Защо това не е станало е въпрос, който би трябвало да зададете към ДАНС “, уточни той, представен от 24 часа.

„ Силно се надявам, че тази акция не е ориентирана против ефикасната работа на госпожа Петя Банкова. Откакто тя стана началник на Агенция „ Митници “, имаме рекордно хванати количества опиати, включително 170 кг хероин на пристанището. По сигнал от австрийското държавно управление и от други служби бяха уволнени над 20 митничари, включително бяха заменени шефовете на гранични пунктове и шефовете на смени, където върви контрабанда “, акцентира той.

Другото, което госпожа Банкова съумя да направи, е да имаме към този момент митничари от Съединени американски щати на „ Капитан Андреево “ и в Бургас. Очакваме митничари от Англия на „ Капитан Андреево “. Доколкото разбирам през днешния ден акцията се е случила преди срещата ѝ с посланичката на Австрия, с цел да дойдат и австрийски митничари. Трябва да изчакаме да забележим какви доказателства ДАНС и КПКОНПИ ще извадят. Ако има проблем с корупция или нещо такова, ще вземем съответните ограничения “, сподели министър Василев.

На журналистически въпрос познава ли Паскал, Василев отговори с „ не “: „ Нито съм се занимавал в миналото, нито познавам някои от тези хора. Г-жа Банкова има цялостна независимост да си дефинира екипите. Това, което съм изискал, е да се координира с нашите интернационалните сътрудници. “

„ Ако се окаже, че няма доказателства, това е акция за заплашване на госпожа Петя Банкова “, безапелационен е Асен Василев.

Припомняме, че по-рано през днешния ден бяха осъществени обиски и изземвания от ДАНС в кабинета на шефа на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и заместника ѝ – Людмил Маринов.Все още не е доказана информацията за това дали двамата са арестувани.

По думите на юриста на Петя Банкова от кабинета ѝ са конфискувани бележки за контрабандни канали, които е възнамерявала да разбие.

„ Акцията е в изискванията на необходимост. Банкова е някогашна служителка на ДАНС, която има неприятни служебни връзки с господин Тончев и по тази причина е спряла да е чиновник на ДАНС. В дома ѝ бяха иззели персонални мемоари, както и контракта за потребителски заем на брачна половинка ѝ. Претърсва се и нейният заместител ”, изясни юристът Аделина Натина.

В ранния следобяд Банкова беше отведена на разпит в КПКОПНИ.

На излизане от Агенция „ Митници “ тя разяснява, че не познава посочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и откогато е на поста се бори с контрабандата.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР