СподелиПремиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри от

...
СподелиПремиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри от
Коментари Харесай

Денков с отчет за свършеното: Ще направим плавен преход към следващото правителство

Сподели
Премиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри от кабинета по време на последното съвещание на сегашния Министерски съвет. Той направи доклад за свършеното от държавното управление досега. Според него през последния месец страната е траяла да работи обикновено, макар комплицираната предизборна политическа конюнктура.

„ Преди да преминем към последното съвещание на това постоянно държавно управление, желая да благодаря на всички министри и техните екипи, че в този ексклузивен десети месец съумяха да запазят темпото и да вземем тези значими решения, от които имат потребност жителите и бизнесът “, сподели министър председателят в оставка.

Държавата продължи да работи с естествени темпове, без значение от внезапно усложнената и към този момент предизборна конюнктура, сподели той.
Денков изброи част от резултатите от този спомагателен 10-и месец на постоянното държавно управление:Вече пътуваме по въздух и вода в шенгенското пространство. При политическа стабилизация, ще има решение за сухопътните граници в Шенген до края на годината.Новият план на закона за правосъдната власт към този момент е на публично разискване. Без този закон конституционните промени не могат да доведат до същинска промяна в правосъдната власт.Пациентите към този момент могат да получат гратис лекарството на най-ниската цена от всяка една от 50-те групи за сърдечно-съдови болести. Останалите медикаменти се заплащат доста по-малко, в сравнение с до момента. Министерство на регионалното развитие подписа 642 съглашения със 162 общини за планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на общински обекти на обща стойност над 1,7 милиарда лв..Днес държавното управление ще утвърди ограничения за превъзмогване на диспропорциите в заплащането на администрацията за 269 милиона лв.. Повишават се заплати за всички равнища като се понижава доста разликата сред съществуващите действителни минимални и оптимални размери на заплатите. От съвсем 5 пъти колкото е разликата сега до към 2,5 пъти. Средната заплата във всички администрации по всички равнища се покачват. Новите размери на самостоятелните съществени месечни заплати се дефинират, считано от 1 януари 2024 г.Над 46 хиляди дребни и междинни аграрни стопани получиха 154 милиона лв. по схемата за подкрепяне за 2023 година, с 50 % повече от акцията за предната 2022 година.Русенският университет „ Ангел Кънчев “ ще има своя конструкция в Тараклия откакто подписахме съглашение с държавното управление на Молдова. За първи път отделение на българско висше учебно заведение измежду историческата общественост в Молдова “, сподели министър председателят в оставка Николай Денков.
Очаквайте детайлности.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР