СподелиПремиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел направиха отчет в

...
СподелиПремиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел направиха отчет в
Коментари Харесай

Денков и Габриел демонстрираха добри отношения. 86% от програмата на правителството е изпълнена

Сподели
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел направиха доклад в работата на държавното управление в оставка.

Двамата демонстрираха положителни връзки, като взаимно си благодариха за градивния разговор и взаимната работа.

Акад. Денков съобщи, че близо 86 % от програмата на държавното управление е изпълнена.

По думите му по доста от ограниченията е имало умишлени саботажи и даде образец с изказванията на опозицията, че поради съглашение с Австрия сме почнали да одобряваме хиляди бежанци, някои от които с присъди.

Сред „ тежките хибридни офанзиви “ Денков уточни и следствието на bTV за нередности при доставката на първия медицински хеликоптер.

Денков дефинира тези офанзиви като „ непозволени и неточни “. „ Молбата ми е идващия път, когато имате сигнали, потърсете информацията, дайте и нашата позиция “, сподели Денков.

От своя страна Мария Габриел съобщи, че държавното управление е формирано при тежко взаимно съмнение. В същото време тя прикани за разговор и в този момент, с цел да не се окаже страната в обстановка на нови предварителни избори.

Тя Благодари на Николай Денков за градивния звук, което им е разрешило да работят макар компликациите.

Премиерът акад. Николай Денков подава оставката си в деловодството на Народното събрание на 5 март, ден преди да се навършат деветте месеца от началото на ръководството.

Още на 6 март депутатите я гласоподаваха единомислещо с 216 гласа „ за “, като от ГЕРБ ги упрекнаха, че са работили преждевременно, с цел да тласнат страната към избори.

Денков пък от своя страна изясни, че това е още една подадена ръка за бързо започване на договаряния по ротацията и добави, че държавното управление ще работи до момента в който не бъде определен нов кабинет.

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ стартират на следващия ден по здрач. В понеделник президентът Румен Радев стартира консултациите за ново държавно управление с парламентарно показаните партии.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР